Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Siem krijgt boodschap van Ten Hag: 'Hou nergens rekening mee'

De terugkeer van Siem de Jong is voorlopig een voorzichtige, maar feit is wel dat de nummer tien van weleer de laatste wedstrijdjes zijn minuten kreeg. En daar zal het waarschijnlijk ook bij blijven, want Siem gaat pas een rol spelen in de plannen van Erik ten Hag in geval van nood.

01 oktober 2019 - 14:40
siemboodschaphagcar
We zien Siem waarschijnlijk vaker op de bank dan in het veld. © Pro Shots

“Train om basisspeler te worden, je weet nooit hoe het loopt, maar hou nergens rekening mee,” aldus Ten Hag in gesprek met Siem. Althans, dit zijn woorden van de trainer die Siem in Het Parool laat optekenen. En die verzint hij vast niet, dus dit is waar hij het dit seizoen mee moet doen.

Het is al een klein wondertje dat Siem weer enigszins in beeld is, want hij werd vorig seizoen aan Sydney FC Verhuurd en keerde weliswaar terug als kampioen van Australië, maar werd deze zomer niet fit genoeg bevonden om ook maar met de selectie te mogen meetrainen.

We zaten zo'n beetje allemaal te wachten op het moment dat Siem voor de tweede keer zijn vertrek uit de Johan Cruijff Arena aankondigde, maar de verrassing was groot toen hij zich tegen sc Heerenveen (4-1) aan de zijlijn meldde. De 'verloren zoon' mocht invallen en kreeg een groot applaus toe, waarna hij tijdens FC Groningen-thuis (2-0) opnieuw wat minuten kreeg.

Die minuten krijgt hij vooral op een moment waarop het kan: als Ajax niet meer tot het uiterste hoeft te gaan. Het is de rol die Siem voorlopig is toebedeeld. Hij kan ermee leven. “Ik hoop van waarde te kunnen zijn voor dit team, dat beter is dan het Ajax waarmee ik vier keer kampioen ben geworden.”

“Die landstitels waren vooral een collectieve prestatie, individueel is er nu meer kwaliteit. Er is ook flink geïnvesteerd in de spelersgroep en er zijn veel creatieve jongens gehaald, die snel voor de laatste bal gaan. Voor een type als ik, een schaduwspits die graag in de zestien komt, is dat heerlijk. Ik heb spelers nodig die de bal panklaar leggen.”

De vraag is of er ballen panklaar voor Siem worden gelegd, want als alles op rolletjes blijft lopen, krijgt hij dit seizoen, in zijn laatste contractjaar, amper minuten. “Ik hoop nog een tijdje te kunnen spelen, waar dat ook zal zijn, maar dan moet ik wel topfit zijn. De trainingen zijn uitdagend en gevarieerd, daar haal ik dagelijks mijn voldoening uit,” besluit Siem.

Die arbeid zal dus vooral op het trainingsveld verricht moeten worden. Of na afloop van een wedstrijd, als de spelers die niet of maar kort in actie kwamen nog wat sprintjes moeten trekken onder leiding van de conditietrainer.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >