Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Servië neemt geen risico met Tadic, maar zorgen zijn niet nodig

Het kan goed kloppen dat je Dusan Tadic hebt gemist in de interlandperiode. Servië speelde twee wedstrijden, maar deed dit zonder de aanvoerder van Ajax. Tadic was allang weer teruggekeerd naar Amsterdam, vanwege rugklachten. Gelukkig hoeven we ons weinig zorgen te maken.

16 oktober 2019 - 11:37
tadicrugcar
Er wordt voorzichtig omgesprongen met Tadic. © Sjoerd Tullenaar

Tadic bleef aan de kant terwijl Servië met 1-0 van Paraguay won en keek ook toe hoe zijn teamgenoten met 1-2 te sterk waren voor Litouwen. Die tweede zege was belangrijker dan winst in een oefenpotje, want Servië is nog altijd hoopvol over EK-deelname.

En toch werd Tadic gespaard. Waarom? De Serviërs staan op achterstand in hun groep en moeten nu zien af te rekenen met Portugal, dat verrassend onderuit ging tegen Oekraïne. De kans dat de Portugezen na deze 2-1 nog een domper moeten zien te verwerken, lijkt erg klein.

Daar komt bij dat Servië als winnaar van zijn groep in de Nations League zeker is van een plekje in de play-offs, waarbij via de herkansing wordt uitgemaakt wie een startbewijs voor het EK verovert. Zoals het er nu voorstaat, wordt Servië in de 'halve finales' gekoppeld aan Noorwegen.

Vier ploegen strijden om één startbewijs en het is al zeker dat Servië de echte topploegen tegen die tijd ontloopt. Dan kun je Tadic er maar beter bij hebben. En laat Tadic nu kampen met wat pijntjes. Hem eventjes sparen is dan een goed idee.

Bij Ajax probeert men hier ook rekening mee te houden, al kwam hij wel de volle negentig minuten in actie op het kunstgras van ADO Den Haag. Wij deden navraag bij Servische bronnen en toen bleek dat Tadic al snel weer terugkeerde naar Amsterdam. Ook werd ons verzekerd dat van een serieuze blessure geen sprake is.

Het kan dan ook haast niet anders of Tadic is gewoon van de partij als Ajax zaterdag op bezoek gaat bij RKC Waalwijk.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >