Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mazraoui heeft prioriteit na RKC-uit: 'Eerst echt fit blijven'

Het was niet goed, zeker niet, ondanks de 1-2-winst, wat Ajax bracht tegen hekkensluiter RKC. Voor Noussair Mazraoui gold dat ook en de verdediger kijkt na weken afwezigheid door blessures het liefst naar zijn eigen prestaties.

20 oktober 2019 - 10:57
MazraouiRKC1200
'Nous' had het best zwaar tegen RKC-uit. © Pro Shots

“Het was lekker om te winnen, maar meteen ook zwaar,” vertelt hij. Mazraoui stond thuis tegen FC Groningen, op 28 september, voor het laatst in de basis. “Voor mij is het belangrijkste dat ik weer minuten maak. Ik heb geen goede voorbereiding gehad en werd steeds gekweld door kleine blessures.”

Weinig speeltijd dus en Mazraoui weet precies hoeveel minuten. “De laatste anderhalve maand heb ik heel weinig gespeeld. Met deze wedstrijd tegen RKC erbij maar zo’n 110 minuten.”

Een bovenbeenblessure, met Jong Marokko opgelopen in een vriendschappelijk potje tegen Mali, hield hem aan de kant. Hoe ver is hij nu af van een blakende vorm? “Wat zal ik zeggen… Ik moet ritme opbouwen door veel wedstrijden achter elkaar te spelen. Zo’n zes of zeven duels heb ik nodig om in een flow te komen, dat alles weer vrij en automatisch gaat. Ook conditioneel natuurlijk. Wedstrijden kun je niet echt nadoen op de training.” 

Mazraoui verving in de basis de geschorste Nico Tagliafico op linksback. Links of rechts, het dondert hem weinig. “Nee, maakt voor mij niks uit. Ik doe hetzelfde, heb ongeveer dezelfde looplijnen. Dan verandert er niet zoveel. Ja, natuurlijk, de afstemming met Hakim Ziyech gaat altijd automatisch, maar Quincy Promes of Dusan Tadic voor me, daar heb ik geen probleem mee.”

Vijftien minuten na rust werd hij voor Perr Schuurs gewisseld. Dat is best rap in de wedstrijd, al vindt Mazraoui van niet. “Ik had een snelle tegenstander tegenover me (Stanley Elbers, red), hun rechtsbuiten kreeg ook steeds de bal. Daar moest ik dan telkens hard achteraan sprinten."

"Dat voelde ik al wel na 45 minuten, zeker weten. Als ik in de vermoeidheid kom, ben ik toch weer bang voor een terugslag en een blessure. Het is al eerder fout gegaan, dus dat is logisch. Fit blijven nu is voor het allerbelangrijkste.”

Links, rechts, achter of op het middenveld boeit Mazraoui nu nog weinig. “Ik heb topduels gespeeld als rechtsachter. Ik ben op het middenveld ingevallen in belangrijke wedstrijden. Ik verzaak niet of val niet door de mand op een andere positie. Dat zeker niet.”

Maar zijn wens? “Echt fit blijven. Serieus. Zodat ik veel wedstrijden maak en echt steeds meer in het basisteam kom. En dan spreek me daarna wel uit over de voor mij beste positie.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >