Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Liefhebber Ziyech over wissel: ‘Probleem groter gemaakt dat het is’

In minuut 74 van de klassieker (4-0) ging langs de kant het bordje met nummer 22 omhoog. Ryan Gravenberch stond klaar voor een invalbeurt en Hakim Ziyech werd naar de kant gehaald. Dat stemde hem chagrijnig, maar tot problemen zal het niet leiden.

28 oktober 2019 - 07:52
ziyech-wissel-1200
Onder luid applaus verlaat Ziyech het veld. © Pro Shots

Onder het toezien van de uitverkochte Johan Cruijff Arena oogde Ziyech ronduit geïrriteerd en zelfs boos toen hij werd gewisseld. Hij gooide met van alles: zijn schoenen, een drinkbeker, het tape om zijn armen...

Erik ten Hag is zuinig op zijn spelmaker en kon de ergernis bij Ziyech ergens wel begrijpen. “Het zegt veel over Hakim. Hij is een liefhebber en wil altijd spelen. Het is nooit leuk om gewisseld te worden, maar we moeten soms de belasting verdelen,” aldus de trainer, die ook weet dat Ziyech kortgeleden nog aardig in het rood zat.

Ziyech zelf vindt dat het allemaal opgeklopt wordt, zo stelde hij glimlachend in de Fox Sports-microfoon van Hens Kree. “Ik ben een liefhebber en wil zo veel mogelijk spelen. Het is toch niet raar om dat een beetje te laten zien? Als iemand anders dat doet, dan is er niks aan de hand, maar als Ziyech het doet, is er ineens een groot probleem...”

De ergernis bij Ziyech is inderdaad mooi, juist omdat hij met zo ontzettend veel plezier binnen de lijnen stond tegen Feyenoord. Dat was goed zichtbaar. Vaak was daar de gulle lach, tot het moment van de wissel. “Ik ben dan iemand die zijn frustraties laat zien. Zo zit ik nu eenmaal in elkaar. Maar het probleem wordt alweer groter gemaakt dan het is.”

Waar je wel je vraagtekens bij kunt stellen is of Ziyech hierin wordt gezocht, zoals hij tussen de regels door stelt. Zou Donny van de Beek of David Neres dergelijk misbaar hebben gemaakt, dan waren daar eveneens vragen over gesteld.

“Tadic en Neres willen ook altijd voetballen,” gaf Ten Hag aan. “En Promes ook. Die is ook al zes keer gewisseld. We hebben dit jaar onze hele selectie nodig, iedereen moet aan bod komen. In april en mei worden de prijzen verdeeld en dan wil ik iedereen fit hebben. Ik moet ook naar de belasting van spelers kijken. Zo gaan we fris naar het einde van het seizoen.”

En zo is dat.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >