Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax trakteert FC Eindhoven op zesklapper

Jong Ajax heeft vrijdagavond flink uitgehaald tegen FC Eindhoven. De bezoekers stapten na afloop ongetwijfeld met een zuur gevoel terug de bus in, want de ploeg van Mitchell van der Gaag won met liefst 6-0 in eigen huis.

05 oktober 2019 - 11:33
Copyright-ProShots-4844999
Traoré en Lang waren allebei goed voor een doelpunt. © Pro Shots

Jong Ajax begon zeer fel aan de wedstrijd en Eindhoven kon daar eigenlijk maar vrij weinig tegenover zetten. Nadat de pogingen van Juan Castillo, Lassina Traoré en Noa Lang nog werden gekeerd door de Brabantse keeper, was het Traoré die de score opende. Perr Schuurs soleerde het halve veld over en gaf af op de Burkinees. Traoré rondde vervolgens beheerst af.

Eindhoven liet zich na de openingstreffer wat meer zien en kreeg zelfs meerdere grote mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Eerst mikte Samy Bourard over het doel en vervolgens faalde Joey Sleegers vanaf de penaltystip. Dominik Kortaski koos dezelfde hoek uit als de middenvelder en hield zijn ploeg daarmee op de been.

Het bleek uiteindelijk een kantelmoment in de wedstrijd, want nog geen twee minuten later lag de bal opeens in het Eindhovense doel. De voorzet van Nicolas Kühn werd door Bart Biemans in eigen doel gewerkt. Noa Lang wist de marge nog voor rust naar drie te tillen. De aanvaller in vorm verraste de Brabantse keeper met een schot in de korte hoek. 

Na de thee nam Jong Ajax geen gas terug. De uitploeg deelde wel wat speldenprikjes uit, maar dat weerhield de beloften niet om nog meer te scoren. Jurgen Ekkelenkamp gooide de wedstrijd definitief in het slot, waarna Schuurs en Ryan Gravenberch het feest met twee rake afstandsschoten compleet maakten: 6-0.

Door de zesklapper tegen Eindhoven staat Jong Ajax nu op plek vier in de Keuken Kampioen Divisie. Daarnaast mag het zich de meest scorende ploeg van de competitie noemen. Vrijdag 18 oktober gaat Jong Ajax op bezoek bij de leeftijdsgenoten van AZ. In Alkmaar wordt om 20.00 uur afgetrapt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >