Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax onderuit bij leeftijdsgenoten van AZ

Het is Jong Ajax vrijdagavond niet gelukt om te winnen bij de beloftenploeg van AZ. De Amsterdammers waren in Alkmaar zeker niet de mindere partij, maar misten scherpte voor het vijandelijke doel. Lassina Traoré en Nicolas Kühn scoorden nog wel namens Jong Ajax, maar het mocht niet baten: 3-2.

19 oktober 2019 - 10:38
Copyright-ProShots-4962519
Twee assists van Lang waren niet genoeg voor de overwinning. © Pro Shots

De ploeg van Mitchell van der Gaag was gedurende de openingsfase van de wedstrijd de bovenliggende partij. Er werd best aardig gevoetbald en de Alkmaarders werden op die manier teruggedrongen. Zowel Kühn als Jasper ter Heide kregen de kans om de wedstrijd open te breken, maar hun pogingen werden niet omgezet in doelpunten.

Jong AZ bleef ondertussen ook niet ongevaarlijk. Waar de paal eerst nog redding bracht voor doelman Kjell Scherpen, was het na een kwartier spelen wel raak voor de thuisploeg. Thijs Oosting tikte eerst een voorzet binnen en bereidde vervolgens ook de 2-0 voor, die werd afgemaakt door Des Kunst.

Jong Ajax had na de twee tegendoelpunten moeite om zich te herstellen. De beloften kwamen wel tot enkele doelpogingen, maar deze waren niet echt gevaarlijk te noemen. Toch wisten de Amsterdammers vlak voor het rustsignaal de aansluitingstreffer te produceren. Noa Lang gaf strak voor op Traoré en de Burkinees liet de kans niet onbenut.

De Ajacieden begonnen met goede bedoelingen aan de tweede helft en hoopten na de thee op jacht te kunnen gaan naar de gelijkmaker. Die gedachten konden echter al snel uit het hoofd worden gezet, want Kunst – die wederom veel ruimte kreeg van de Ajaxdefensie – maakte zijn tweede van de avond en tilde de marge daarmee weer naar twee.

Aanvallend zette Jong Ajax een tandje bij, waardoor de leeftijdsgenoten van AZ gebruik konden maken van de ruimte die de Amsterdammers weggaven. De paal hield de bezoekers echter voor een tweede keer in leven. Kühn scoorde in de slotfase nog wel namens Jong Ajax, maar wist een nederlaag niet te voorkomen.

Door de verliespartij in Alkmaar zakt Jong Ajax terug naar een zesde plaats en verliest het aansluiting met de kop van de Keuken Kampioen Divisie. Maandag 21 oktober kunnen de beloften wellicht weer een sprongetje maken op de ranglijst, als ze het in eigen huis opnemen tegen nummer vijf Jong FC Utrecht.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >