Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De ‘eekhoorns van Ajax’ maken weer indruk op Spaanse bodem

Wij merkten het al in de dagen voor Valencia - Ajax (0-3). In Spanje zijn ze behoorlijk onder de indruk van de ploeg van Erik ten Hag. Het levert mooie teksten in de Spaanse media op.

03 oktober 2019 - 12:27
eekhoorns-1200
In Spanje kennen ze dit gebaar van Promes wellicht nog wel. © Pro Shots

Ajax maakte vorig droomseizoen flink naam in Europa door klinkende resultaten neer te zetten. In Spanje is vooral de 1-4 in Bernabéu bijgebleven. De teneur was zelfs een beetje dat het ‘grote Ajax’ op bezoek kwam in Valencia.

We worden er bijna een beetje verlegen van, maar na de 0-3-zege in Estadio Mestalla lazen we weer de mooiste volzinnen in Spaanse kranten.

Vooral AS pakt uit als het gaat om een stukje heerlijke overdrijving hier en daar. Houden we van! Ajax wordt gekenschetst als de Europese grootmacht uit vervlogen tijden. Een ploeg die de wetten van het topvoetbal in Europa kent.

“In de Champions League krijg je een tik wanneer je die niet verwacht. De tegenstander kan je zelfs vermorzelen, ook al verdien je dat niet. Mede daarom heeft Ajax al vier Champions Leagues gewonnen.”

Het wordt zelfs mooier als we op de volgende volzin stuiten: “Ajax is een team dat rondrent als jonge eekhoorns, geraffineerd springend van tak naar tak, zonder het ronde nootje aan hun voeten te verliezen, geleid door de twee veteranen Blind en Tadic aan de twee uiteindes van het veld.”

Hoe krijgen ze uit hun toetsenbord! Maar we genieten er volop van, daar gaan we niet over jokken. De krant was overigens minder te spreken over Jasper Cillessen en betoogde dat de doelman te ver voor zijn doel stond bij de wonderschone goal van Hakim Ziyech.

Ook Marca vond dat Cillessen er niet lekker uitzag bij de openingstreffer die het uitvak deed exploderen. “Ziyech hoefde niet in het strafschopgebied te komen om de tribunes op te schrikken met een kanon uit zijn linker, die als een wiskundige parabool over de verraste Cillessen heen viel.”

Wederom een prima volzin, als je het ons vraagt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >