Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Clubleiding Ajax zondag uit protest niet bij uitduel in Den Haag

Ajaxsupporters zijn al dertien jaar niet welkom in het Car Jeans stadion. De club ADO en de gemeente Den Haag weigeren om vage redenen Ajacieden in het uitvak. Voor Ajax is de maat vol: de clubleiding is er aanstaande zondag 6 oktober niet bij in de hofstad.

03 oktober 2019 - 13:56
Beek-ADOPS_1200
De clubleiding is er zondag niet bij als Ajax scoort in Den Haag. © Pro Shots

De club ADO en de gemeente Den Haag stoften op maandag 16 september 2019 samen een persbericht af en verstuurden dat voor de zoveelste keer. De strekking is al jaren gelijk: Ajaxfans zijn niet welkom. De argumenten voor dat besluit zijn ten minste vaag te noemen.

Supportersvereniging Ajax en de club zelf vinden dat de KNVB inmiddels aan zet is. Uitsupporters weigeren op onduidelijke gronden én de komende tijd wel supporters uit Manchester en Zagreb verwelkomen voor Europese duels van AZ; de logica is ver te zoeken.

SV Ajax deed eerder een oproep aan de KNVB verantwoordelijkheid te nemen

Een Ajaxwoordvoerder laat vandaag weten dat de club op 30 september antwoord kreeg van de KNVB. “Deze reactie was voor ons teleurstellend, want het leidt met het oog op aankomende zondag tot niets. De manier waarop ADO Den Haag en de gemeente Den Haag naar elkaar wijzen, vinden wij ongeloofwaardig. De ene keer mogen onze fans niet mee omdat ADO het niet zou willen en de andere keer is het een besluit van hun burgemeester.”

De clubleiding van Ajax verwacht actie van de competitieorganisator. “Wij hebben er bij de KNVB op aangedrongen op korte termijn met elkaar om tafel te gaan om uit deze impasse te geraken. En hiermee niet te wachten tot er weer een duel tussen beide clubs op het programma staat. De clubleiding van Ajax heeft besloten zondag niet naar Den Haag te gaan en zodoende solidair te zijn met de supporters.”

De clubleiding van Ajax heeft besloten zondag niet naar Den Haag te gaan en zodoende solidair te zijn met de supporters

Een besluit van de verantwoordelijken bij de club dat wij uiteraard zeer waarderen. De directie, bestuursraad en Raad van Commissarissen blijven dus in Amsterdam. Vooral de oproep tot overleg kan op onze goedkeuring rekenen. In 2018 lag al een gedegen plan klaar, opgesteld in samenspraak met de KNVB, AFC Ajax, ADO Den Haag, de supportersverenigingen van beide clubs, de politie en de adviseurs van beide gemeenten.

Dit plan werd met vertrouwen op 18 juli 2018 ingediend bij de burgemeesters van Amsterdam en Den Haag. De gemeente Amsterdam en de Ajacieden wilden toen al terug naar een normale situatie. Nu de gemeente en club in Den Haag nog.

Wat dat betreft kwam het mooiste nieuws eind september dit jaar van de Haagse aanhang, op Facebook: “Aankomende zondag zal een deel van Midden Noord de eerste 12 minuten leeg blijven. Dit uit protest tegen het bestuur en de gemeente Den Haag. Elk jaar worden er verschillende redenen gezocht om uitsupporters te weren tijdens de wedstrijd tegen 020.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >