Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Blind vindt Ajacieden op lange zijde een tikje te kritisch

Ajax heeft een keertje verloren en dat zorgt voor een onwennig gevoel. Bij Daley Blind, maar net zo goed bij supporters. Blind vraagt zich zelfs af of de verwachtingen niet een tikje te hoog waren opgeklopt. De verdediger vond een deel van de aanhang van Ajax tijdens Chelsea-thuis (0-1) te kritisch.

24 oktober 2019 - 08:41
blindlangezijdecar
Blind baalt. En niet alleen van de late tegentreffer. © Pro Shots

“Ik verlies gelukkig zelf ook niet zo vaak,” reageert Blind als onder meer Ajax Life informeert of het eventjes wennen is om een nederlaag te slikken. En daarna moet het kind van de club iets van het hart. Hij vond de sfeer in de Johan Cruijff Arena minder dan tijdens andere Europese avondjes.

“Je merkt als het eventjes niet meezit dat het publiek in het stadion ook behoorlijk is verwend. Het publiek was snel kritisch,” aldus Blind. Maar hij moet toch ook hebben gehoord dat er vanaf de F-side diverse keren een vocaal offensief werd ingezet, juist om Ajax te steunen in lastige fases?

“Achter het doel, op de F-side, gaat het iedere wedstrijd volle bak en dat is fantastisch om te zien. De harde kern doet het geweldig, maar er zijn ook veel mensen die niet bij de harde kern zitten. De lange zijde aan de overkant, ja. Maar misschien hebben we onszelf wel in die positie gebracht en ze iets te veel verwend.”

Blind vindt trouwens ook niet dat een keertje een tegenvaller geïncasseerd moest worden. Er werd weliswaar met 3-0 gewonnen van Lille OSC en Valencia, maar dat had met wat pech ook anders kunnen lopen. “Weet je hoeveel wedstrijden er zijn waarin we geen kansen tegen krijgen? We praten hier wel over ontmoetingen met de wereldtop, dan krijg je soms een kansje tegen.”

Feit is echter ook dat het spel van de Ajacieden slordig oogt. Het is tegen Chelsea natuurlijk stukken moeilijker voetballen dan tegen RKC (1-2) en dan gaat er wel eens iets mis, maar Ajax oogt niet als de machine die we voor de interlandperiode dachten te ontwaren. Simpele ballen werd ingeleverd.

Blind: “Euhm, ja... RKC-uit was een wedstrijd apart. En om van Chelsea te winnen moet je top zijn en dat waren we bij vlagen niet. Je moet een gelijkspel uit het vuur slepen, daar hebben we als team voor gestreden. En hoeveel kansen heeft Chelsea gehad? Een paar mogelijkheden en kansjes vanaf de zijkant.”

Er leven bij Blind dan ook geen zorgen richting de klassieker van zondag en het vervolg van het seizoen. “Wij creëren iedere wedstrijd weer mogelijkheden en kansen. Ik heb onwijs veel vertrouwen in onszelf en in de ploeg.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >