Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen trapt Eredivisie Cup af met overwinning op Heerenveen

Ajax Vrouwen heeft vrijdagavond de eerste wedstrijd in de Eredivisie Cup winnend afgesloten. De dames namen het in het nieuwe landelijke bekertoernooi op tegen sc Heerenveen. Op sportpark Skoatterwâld werden de Friezen met 2-0 verslagen.

19 oktober 2019 - 11:46
2019-09-08-Ajax-vr-SC-Herenveen-vr-1141
Lewerissa was tweemaal betrokken bij een doelpunt. © Ajax Images

Sinds enkele weken kent het Nederlandse vrouwenvoetbal een nieuw bekertoernooi, namelijk de Eredivisie Cup. Deze laddercompetitie bestaat uit vier lagen, die zijn ingedeeld op basis van de eindstand van het vorig seizoen. Iedere speelronde – bestaande uit een thuis- en uitwedstrijd – dagen eredivisieclubs elkaar uit, om op die manier mogelijk van positie op de ladder te wisselen. 

Danny Schenkel besloot om flink te rouleren voor het duel met Heerenveen. De trainer voerde liefst vijf wijzigingen door ten op zichte van de verloren wedstrijd tegen PSV (4-1). Zo zagen we bijvoorbeeld dat Stephanie Bukovec plaatsnam onder de lat. De zomeraankoop onderscheidde zich direct door haar ploeg te behoeden van een vroege achterstand.

Waar het vizier bij de speelsters van Heerenveen dus nog niet op scherp stond in de openingsfase, was Marjolijn van den Bighelaar juist zeer alert. De Friese doelvrouw werkte de bal ongelukkig weg en schoot deze tegen Vanity Lewerissa aan, waarna de aanvoerder van de Amsterdames haar ploeg op voorsprong schoot.

Nadat Ajax Vrouwen in de eerste helft tweemaal de lat raakte, was het na rust wél raak. De bal belandde na een mooie aanval voor de voeten van Lewerissa, die de kans met een beheerste schuiver afrondde. De middenveldster vierde het doelpunt onder andere met Kelly Zeeman, die na maanden blessureleed eindelijk weer haar rentree maakte.

Door de overwinning in Friesland kunnen de dames zich met een prima gevoel gaan voorbereiden op de returnwedstrijd. Ajax Vrouwen moet op vrijdag 25 oktober de uitgangspositie van 2-0 zien te verdedigen, deze keer in eigen huis. Op sportpark De Toekomst wordt om 19.30 uur afgetrapt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >