Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax vindt het stiekem best interessant als Dest voor Amerika kiest

Ajax timmert aan de weg in Amerika en er timmert een Amerikaan aan de weg in het shirt van Ajax. Dit klinkt als een ideale combinatie en dat is natuurlijk ook zo. Edwin van der Sar zou het daarom best een goed idee vinden als Sergiño Dest kiest voor 'The Yanks'.

11 oktober 2019 - 11:40
keuzedestvraagtekencar
Een basisplaats bij Ajax biedt Dest volop mogelijkheden. © Sjoerd Tullenaar

De achttienjarige Dest probeert op dit moment de vraagtekens boven zijn hoofd weg te nemen en speelt daarom deze periode geen interlands. Hij kan kiezen tussen het interessante Nederlands elftal of het vertegenwoordigen van Amerika, wat hij al vanuit de jeugd doet.

“Als ik vroeger aan voetbal dacht, dacht ik aan Ajax en Oranje. Nooit aan Amerika. Maar door Oranje werd ik niet benaderd,” aldus Dest op het digitale thuis van Ajax. De rechtsback spreekt deze dagen veel met zijn ouders, vooruitlopend op een moeilijke keuze.

Het toeval wil dat Ajax op allerlei vlakken enorme groei doormaakt en ook in Amerika, waar zich een serieuze markt aan het ontwikkelen is voor voetbalclubs. Voetbal is in Amerika niet langer een vrouwensport, waar een beetje neerbuigend wordt gedaan over ons o zo belangrijke 'soccer'.

De directeuren Edwin van der Sar en Menno Geelen maken deze weken een tourtje door Amerika langs sponsoren en nieuwe partijen met wie de club een samenwerking aangaat. Er stond laatst ook al een advertentie in de krant, waarbij de hoofdrol was weggelegd voor Dest. Grote kans dat Dest ook interessant is voor partijen als Bleacher Report en ESPN.

Dit zijn twee mediapartijen met wie Ajax recent een samenwerkingsverband heeft opgestart. Het genereert gewoon veel meer aandacht als je in Amerika kunt vertellen dat een Amerikaan goed bezig is, maar wordt Dest een Oranjehemd of blijft hij voetbal-Amerikaan?

Dat is een goede vraag. Een vraag ook waarop Dest zelf het antwoord nog niet weet. “Amerika heeft als voordeel dat het Dest eerder heeft opgepikt, enkele jaren geleden alweer. Het is goed dat Sergiño eventjes een stapje terugneemt om alles op een rijtje te zetten,” aldus Van der Sar bij het programma Planet Futbol, dat onderdeel uitmaakt van Sports Illustrated.

“Ik heb er in Valencia met Sergiño over gesproken en weet echt niet wat hij gaat doen. Ik hoop voor hem dat hij het juiste besluit neemt. Als marketingdirecteur en vanuit mijn werk zou ik zeggen: kies voor Amerika. Maar onze voetbaldirecteur Marc Overmars vindt Oranje weer interessanter omdat het bijvoorbeeld veel reistijd scheelt. Maar het is aan Sergiño. Hij moet de knoop zelf doorhakken.”

De volgende serie interlands staat voor begin november op het programma. Misschien weten we tegen die tijd welk shirt Dest verkiest.

https://www.instagram.com/p/B3JqqTQj_rE/

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >