Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Veel Amerikanen: ‘Echt....? Speelt Ajax hier...?’

Ajax bereidde zich de afgelopen week in Amerika voor op de tweede seizoenshelft en verschillende Ajaxsupporters vlogen hun cluppie achterna. Zo ook Ajaxsupporter Wesley. Even bellen!

14 januari 2019 - 15:02
florida-1200

Ha Wesley, ging je speciaal voor Ajax naar Florida?
“Ik wilde altijd al naar Florida, maar mijn vriendin is bang voor slangen en zo, dus het kwam er nooit van. Toen Ajax op trainingskamp naar Florida ging was het voor mij al snel één plus één is twee, zeg maar. Ik ben samen met een maat die kant op gegaan.”

En? Toffe tijd gehad?
“Ja man, geweldig. Was echt top. We zijn heel Florida door gereden in een huurauto. We hebben zo’n 1800 kilometer gereden. We hebben veel gezien. De Florida Keys, de Everglades, Miami, pretparken als Universal Studios en Disney en natuurlijk de twee wedstrijden van Ajax in Orlando.”

Hoe is de voetbalbeleving daar?
“Pff, wel anders dan wij gewend zijn hoor. Het was een hele beleving, maar die hele show eromheen, dat hoeft van mij niet zo nodig. Op het speelveld liepen Simpsons, Shrek, Minions... Elke vrije trap gaat gepaard met reclames en filmpjes op de schermen.”

‘Deze vrije trap wordt u aangeboden door....’
“Ja precies, dat werk. Ook typisch Amerikaans is natuurlijk het zingen van het volkslied vooraf.”

Het stadion was niet bepaald uitverkocht
“He-le-maal niet zelfs, terwijl er vooraf werd gezegd dat er zo veel interesse in was en dat de kaartverkoop goed ging. Ook rond het stadion was het vrij rustig, al deden Braziliaanse supporters nog wel hun best de sfeer erin te brengen. Toch waren er best veel Ajaxsupporters. Zag toch vrij veel mensen in een Ajaxshirtje lopen. Dat viel mij helemaal niet tegen.”

Kreeg je het idee dat er in Amerika interesse is in Ajax?
“Ja, dat opzich wel, al heb ik het idee dat er te weinig is uitgehaald. Ik heb zeker een keer of zeven met Amerikanen gesproken die Ajax goed kenden, maar totaal geen idee hadden dat Ajax überhaupt in Florida was: ‘really, Ajax is here?’ In Orlando stond wel een groot billboard langs de weg en er zal heus reclame zijn gemaakt, maar buiten Orlando was totaal niet zichtbaar dat er een toernooi werd gespeeld.”

Is er sowieso veel interesse in voetbal daar?
“De interesse in voetbal groeit nog steeds, maar het blijft in Amerika wel een ondergeschoven kindje. Andere sporten zijn gewoon veel belangrijker. Ook in de barren rond het stadion was geen voetbal op televisie. Vooral basketbal en American football. Er was sowieso weinig te doen rondom het stadion.”

Jij was in elk geval bij het officieuze debuut van Magallán. Wat voor indruk maakte hij op jou?
“Het viel mij niet tegen. Hij oogde rustig en deed wat hij moest doen. Het zal ook niet makkelijk zijn geweest. Hij werd toch voor de leeuwen gegooid met de B-keus om hem heen. Perr Schuurs speelt vrijwel nooit in Ajax 1, Rasmus Kristensen ook niet en Daley Sinkgraven komt net terug van een blessure. En dan had hij Kostas Lamprou ook nog achter zich staan.”

Wat vond je van de wedstrijd tegen Sao Paulo?
“De eerste helft was niet goed, maar de wedstrijd was met 2-4 wel vermakelijk. Zes doelpunten is altijd leuk. De tweede helft speelde Ajax stukken beter, maar volgens mij had Sao Paulo ook het hele elftal gewisseld. Het was allemaal wel grappig om mee te maken. Nu snel door naar het echte werk, thuis tegen Heerenveen.”

De foto's hieronder zijn van Wesley en Pro Shots.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >