Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Bijzondere teksten Onana over Lamprou: 'Hij is beter dan ik'

De status van Andre Onana is dit korte kalenderjaar al welhaast gegroeid tot mythische proporties. En dat terwijl hij de eerste ontmoeting met sc Heerenveen moest missen. We kennen de doelman bovendien als een eerlijk en oprecht persoon. Daarom was het na de 3-1 tijdens het bekeravondje goed om bij te praten.

25 januari 2019 - 11:42
onanaajahecar

Andre, je draagt een warme jas over je pak. Dat doe je normaal nooit. Hoe is het met je?
“Het gaat wel. Ik ben ziek geweest en heb het koud, plus dat ik nog niet helemaal vrijuit adem. Ik moet nog geregeld hoesten, maar ik wist dat ik zeker kon spelen. Ik heb zoals altijd mijn best gedaan.”

Je bent dus nog niet helemaal topfit. Maar ik moet zeggen: ik heb niets aan je gemerkt.
“Nee, je moet ook niets laten merken. Ik heb geprobeerd om niets te laten blijken. Ik wil mijn verdedigers vertrouwen geven, want ik weet dat ik een belangrijke speler ben. Mijn jas hou ik eventjes aan, want ik moet mezelf een beetje beschermen. Ik voel me nu 70 procent goed en hoop dat het vrijdag weer beter gaat. Ik ga straks snel mijn bed in, want er is ruimte voor verbetering. Ik moet aan mezelf denken en rust pakken waar mogelijk.”

Je werd zondag gespot door onze fotograaf direct na de 4-4. Je had er, logischerwijs, goed de pest in...
“Natuurlijk! Ik kan toch niet blij zijn als we punten morsen? Ik was niet blij met de manier waarop we die laatste corner afhandelden. En het team liet Kostas Lamprou in de steek. Ik was ook totaal niet blij met de manier waarop we speelden.”

Veel supporters zijn boos op Lamprou, hoe sta jij erin?
“Ik kan begrijpen dat de supporters boos zijn, maar ik denk niet dat dit goed is. Kostas doet het fantastisch voor ons. Mensen wijzen Kostas te gemakkelijk aan als schuldige als wij slecht spelen. Kostas is een fantastische keeper, ik denk zelfs beter dan ik. Soms moet je geluk hebben.”

Wacht even, jij zegt dat Lamprou een betere keeper is dan jij?
“Jazeker, dat denk ik. Hij maakt tijdens de trainingen fantastische reddingen en stopt bijna alle ballen. Het probleem is: jullie zien dat niet omdat jullie niet bij de trainingen zijn. Omdat jullie niet welkom zijn, dat weet ik. Maar als je elke dag met Kostas traint, dan weet je: hij is een fantastische keeper.”

“Kostas is goed, echt heel erg goed. Soms heb je geluk en breng je reddingen, soms heb je pech en dan gaan ballen erin. Kostas heeft nu pech, maar hij moet sterk blijven. Hij had pech, maar ik kan ook pech hebben. Dominik Kotarski kan ook pech krijgen.”

Heerenveen maakte zondag diverse doelpunten waarvan mensen zeggen: Onana had ‘m gehad!
“Ze kunnen en mogen dat zeggen, maar de realiteit is een ander verhaal. Iedereen mag zeggen wat hij wil, maar ik kijk er als prof anders naar. Het is gemakkelijk om zo’n opmerking te plaatsen. Kostas deed zijn best, hij had gewoon pech.”

Voel je met Kostas mee? Je merkte dat er iets gaande was in de Johan Cruijff Arena. Jij werd steeds harder toegejuicht, Kostas werd uitgefloten tijdens de warming-up...
“Dat is het leven van een keeper. De supporters zijn nu blij met mij, maar misschien is het morgen wel anders. De supporters waren vorig jaar tegen mij, nu zijn ze er voor me. Ik ben eraan gewend. Ik zorg dat ik sterk ben en aankan wat er komen gaat.”

De klassieker komt eraan. Staat er meer druk op na die 4-4? Ajax had twee bonuspunten kunnen scoren, maar als het fout gaat tegen Feyenoord, profiteert PSV...
“Wij denken niet aan PSV. Dat zeg ik vaker, ik roep het al maanden. We moeten naar onszelf kijken. Als we alles winnen, zijn we kampioen. Daarom hoeven we het niet over PSV te hebben. Het maakt mij niet uit wat PSV doet. Zolang we alles winnen, worden we kampioen. Wij zijn het beste team van Nederland, toch? Dat willen we zondag laten zien.”

Om te laten zien dat Ajax de beste ploeg heeft, moet het zondag in De Kuip wel minder nonchalant spelen!
“We waren alleen maar ongelukkig. Goede teams kunnen een keertje pech hebben. Het kan zelfs twee keer gebeuren, kijk naar FC Barcelona of Real Madrid. Maar hoe beter je bent, des te kleiner de kans dat je twee keer pech hebt. We gaan naar Rotterdam om te winnen en dat lukt misschien niet altijd, maar ons doel is drie punten pakken. We weten precies wat ons doel is, we komen niet om lol te trappen. We moeten zorgen dat we er klaar voor zijn en willen bewijzen dat we de beste zijn.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >