Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Magallán zesde Argentijn in Amsterdamse dienst

Het duurde allemaal vrij lang, maar Ajax heeft Lisandro Magallán gepresenteerd als winteraankoop. De 25-jarige Argentijnse verdediger gaat al met Ajax mee op trainingskamp in Florida.

02 januari 2019 - 16:31
magallan-argentijn-zoveelste-1200
Magallán heeft in elk geval ervaring met klassiekers. © Pro Shots

Het is voor de Zuid-Amerikaan in elk geval handig dat zijn landgenoot Nico Tagliafico hem in elk geval een beetje wegwijs kan maken. Dat is altijd fijn. Magallán is de zesde Argentijn in dienst van Ajax die minuten gaat maken in het eerste elftal. Wie gingen hem voor?

Nico Tagliafico
Zijn meest recente voorganger kwam in januari vorig jaar over van Independiente en was direct een schot in de spreekwoordelijke roos. De 26-jarige linksback was ook broodnodig, want Ajax was al een aantal jaar op zoek naar een gedegen linksachter. Ja, ‘Project Sinkgraven’ beviel heus goed, maar de Ajacied zit nogal eens in de lappenmand. Tagliafico leek totaal geen aanpassingsproblemen te hebben en stond direct zijn mannetje in de klassieker (2-0-zege).

Iván Gabrich
Ehm, ja, eh, laten we stellen dat Argentijnen bij Ajax niet altijd een schot in de roos zijn. Die stelling durven we gerust aan als we teruggaan naar augustus 1996. Ajax trok destijds Gabrich aan die kwam van Newell's Old Boys. Toenmalig trainer Louis van Gaal omschreef de destijds 24-jarige spits als speler ‘die nooit omviel’, om maar aan te geven hoe sterk hij was. In de praktijk viel dat allemaal een beetje tegen en viel de Argentijn eigenlijk best vaak om. Ook medespelers verklapten jaren later bij de eerste trainingen al te zien dat Gabrich er niet bijster veel van kon. Gabrich kwam bij Ajax dan ook niet verder dan tien competitiewedstrijden. Scoren deed de bonkige spits niet in Ajaxshirt. Een jaar later verkocht Ajax hem alweer door aan UD Mérida.

Darío Cvitanich
Kennen jullie Cvitanich nog? De aanvaller begon zijn profcarrière bij CA Banfield waar hij in 2003 in de hoofdmacht debuteerde. Hij was toen 18 jaar. Hij scoorde bijzonder veel in Argentinië en dat viel Ajax ook op. Vanaf seizoen 2008/2009 speelde Cvitanich voor Ajax. Zijn eerste treffer in Amsterdamse dienst maakte hij op 12 december 2008 voor eigen publiek tegen tegen NAC Breda. Cvitanich speelde 42 duels voor Ajax en trof daarin dertienmaal doel. Een vaste waarde werd de Argentijn, mede door blessures en de aanwezigheid van Klaas Jan Huntelaar, echter nooit en Ajax verhuurde de spits eerst aan het Mexicaanse CF Pachuca en vervolgens aan Boca Juniors.

Mariano Juan
Juan werd in 1996 naar Amsterdam gehaald, waar een vijfjarig contract voor hem klaar lag. Hoewel de Argentijnse verdediger een aantal prima duels afwerkte, werd zijn aanwezigheid geen groot succes. Hij belandde al snel op de bank. Het dieptepunt was zijn wissel in de 29e minuut in een duel met FC Twente. Hij kreeg geen vat op Arnold Bruggink en werd na amper een half uur spelen naar de kant gehaald. Toen Morten Olsen aantrad in de Arena als opvolger van Louis van Gaal, waren de dagen van Juan in Amsterdam wel geteld. In totaal speelde hij maar 21 duels voor Ajax. In januari 2000 leende de club hem uit aan Getafe CF. Daar zou hij drie jaar spelen.

Mauro Rosales
Wie hebben we dan nog over? Juist: Rosales. Hij kwam, net als Gabrich, over van Newell's Old Boys. In de zomer van 2004 trok Ajax hem aan en vers uit het vliegtuig mocht de rappe vleugelaanvaller een handtekening zetten. Rosales moest de rechtsbuitenpositie van wat glans voorzien. Hoewel de Argentijn zijn kwaliteiten meerdere malen toonde, werd ook zijn aanwezigheid niet het succes waar iedereen op hoopte. Dat had mede te maken met een aantal forse enkelblessures, waar Rosales mee kampte. In 2007 pakte hij het vliegtuig terug naar zijn vaderland, waar hij ging spelen voor River Plate. Bij Ajax stond de teller toen op 91 wedstrijden en dertien treffers.

Foto's: Ajax Images

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >