Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Wöber: ‘Verdrietig en blij met overstap naar Sevilla’

Max Wöber verkast deze winter van Ajax naar Sevilla. De verdediger verliet vrijdag het trainingskamp in Florida om aan de slag te gaan bij zijn nieuwe club in Spanje. Ondanks dat hij het bij Ajax gaat missen, kiest hij voor een beter perspectief in Sevilla.

12 januari 2019 - 13:55

“Het was een hele moeilijke beslissing voor me,” vertelt Wöber bij zijn afscheidsinterview met Ajax TV. “Ik heb van mijn ouders geleerd om een lijstje met plus- en minpunten te maken. Het lijstje met de meest overtuigende punten is wat je moet doen. Dat heb ik gedaan.”

Het is Wöber nooit gelukt om een onbetwiste basisspeler te worden in Amsterdam en er is ook geen aanleiding om te denken dat hij dat op korte termijn wel zal worden. Ajax trok onlangs Lisandro Magallán aan en ook het duo Daley Sinkgraven en Joël Veltman is op de weg terug.

“Ik heb veel met Sevilla gesproken, maar ook met de trainer hier. Toen werd het duidelijk dat het voor mijn perspectief beter is om verder te gaan. Hier werd er gezegd dat het er voor mij niet goed uitziet.”

Ondanks dat Wöber dit seizoen regelmatig op de reservebank zat, was de Oostenrijker gedurende meerdere wedstrijden belangrijk. Op de momenten dat het nodig was, stond Wöber er. Denk aan de belangrijke uitduels met Dinamo Kiev, Bayern München, AEK Athene en FC Utrecht.

“Ik had er meer van verwacht. Ik had gehoopt om een vaste basisspeler van Ajax te worden. Nu staat er een heel goed team wat ook op Europees niveau mee kan. Dan is het heel lastig om bij de eerste elf te komen.”

Bij de huidige nummer drie van de Primera Division acht Wöber de kans op speeltijd groter dan in Amsterdam. “Sevilla heeft aangegeven dat zij met drie verdedigers willen gaan spelen en ik ben de enige linksbenige. Ik moet er natuurlijk wel alles voor doen, maar de kans is groot dat ik ga spelen.”

Als Wöber wordt gevraagd naar zijn hoogtepunten in zijn tijd bij Ajax, vertelt hij glunderend over de lange en gekke avonden na Europese uitwedstrijden. Tijdens het nachtleven in onder andere München had hij veel lol samen met zijn teamgenoten. “Dat zijn momenten die ik nooit meer ga vergeten.”

“Ik ben er deels verdrietig over, maar ik ben ook blij met deze stap. Het was een te gekke periode. Ik heb hier zo veel plezier gehad, zo veel geleerd en zo veel nieuwe ervaringen opgedaan. Ik ga het hier missen,” sluit Wöber af.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >