Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Wat te doen met Wöber...? De meningen zijn verdeeld!

Er zouden tijdens de winterstop geen spelers vertrekken, maar de in Amsterdam achtergebleven Marc Overmars onderhandelt met Sevilla over een transfer van Max Wöber. Is dat een goed idee?

10 januari 2019 - 10:27
wober-neres-12002
Rond dit olijke duo is momenteel best veel te doen... © Pro Shots

We vroegen het jullie via onze Instagrampagina. De voorlopige tussenstand na een slordige 5000 stemmen is dat 56 procent van de stemmers van mening is dat de twintigjarige Oostenrijker mag vertrekken. De overige 44 procent vindt dat geen goed idee.

Revien Kanhai, de zaakwaarnemer van Wöber, stelt tegenover Voetbal International dat de verschillende partijen, waaronder de speler zelf, een overgang naar Spanje overwegen. Er worden daarbij bedragen genoemd van 12 tot 14 miljoen euro. Mooi, maar het is niet zo dat Ajax in geldnood zit.

“Natuurlijk wil Max graag deel uit blijven maken van de huidige groep van Ajax in dit mooie seizoen en belangrijk zijn voor het team,” stelt Kanhai. “Maar hij wil ook graag wekelijks aan spelen toekomen en een goed perspectief hebben. Daarom kijken we wat momenteel het beste voor zijn carrière is. Het is geen makkelijke keuze.”

Wöber is geen onbetwiste basisspeler geworden in Amsterdam en er is ook geen aanleiding te denken dat hij dat op korte termijn zal worden. Toch was de verdediger dit seizoen al op meerdere momenten belangrijk.

Op momenten dat het nodig was stond Wöber er in belangrijke uitwedstrijden in Kiev, München, Athene en Utrecht. In Kiev en Utrecht stond hij op de linksbackpositie en verving hij Nico Tagliafico. In de Domstad koos Ten Hag voor de snelheid van Wöber op die positie tegenover de pijlsnelle Gyrano Kerk.

Het is afwachten of Ajax de gok neemt om Wöber van de hand te doen. Natuurlijk, Lisandro Magallán is erbij gekomen en het duo Daley Sinkgraven en Joël Veltman is op de weg terug. Maar toch, Ajax zwemt niet in de linksbenige verdedigers, zeg maar.

Het grote pluspunt van Ajax ten opzichte van PSV is de breedte van de selectie. Daarin hebben de Amsterdammers duidelijk een streepje voor in de titelstrijd waarin beide ploegen zeker nog te maken krijgen met blessures en schorsingen. Waarom zou je dat streepje uitgummen...?

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >