Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Verhuurde Sierhuis ziet Ajax niet als afgesloten hoofdstuk

Kaj Sierhuis draagt na de winterstop het shirt van FC Groningen. De jonge spits wordt het komende anderhalf jaar verhuurd aan de club uit het Hoge Noorden. Sierhuis hoopt na de huurperiode weer terug te keren bij Ajax en gelooft nog steeds in een toekomst in Amsterdam.

05 januari 2019 - 11:03
Sierhuis
Sierhuis hoopt zich weer in de kijker te spelen bij Ajax. © Ajax Images

In eerste instantie wordt Sierhuis alleen verhuurd aan Groningen, maar mocht de club de aanvaller willen behouden, dan kan het overgaan tot koop. Ajax houdt ondertussen wel een oogje in het zeil, want als Groningen besluit die optie tot koop te lichten, dan wil Ajax weer een terugkooptie bedingen.

“Er waren meerdere opties, maar Groningen vond ik de beste,” vertelt Sierhuis voor de camera van Fox Sports. “Het is een mooie club, die lager op de ranglijst staat dan dat ze horen te staan. Ik wil ze graag helpen om hoger op de ranglijst te komen.”

Sierhuis hoopt in de eredivisie meer vlieguren te maken, om zich daarmee weer in de kijker te spelen bij Ajax. “Ajax is zeker geen afgesloten hoofdstuk voor mij. Ik wil laten zien dat ik goals kan maken in de eredivisie. Als ik veel scoor, denk ik dat Ajax dat ook ziet.”

Mateo Cassierra werd gedurende de eerste seizoenshelft verhuurd aan Groningen, maar bewandelt de omgekeerde weg en keert vervroegd terug uit het Hoge Noorden. Sierhuis sprak niet met de Colombiaan, maar wel met andere spelers van Groningen. “Ze hebben veel lovende woorden geuit over de club en dat heeft natuurlijk wel meegeholpen in het besluit.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >