Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Varela is blij dat Ajax optie tot koop heeft bedongen

Wat doe je als je bij een nieuwe club binnenkomt? Precies, dan vertel je dat je trots, blij en wat al niet meer bent. Dat geldt natuurlijk ook voor Bruno Varela, de nieuwe tweede doelman van Ajax.

30 januari 2019 - 09:26
varela-1200
Varela keept met rugnummer 28 in Amsterdam. © Ajax Images

De Portugese doelman die tot de zomer van 2019 wordt gehuurd van Benfica onderging begin deze week de medische keuring en plaatste dinsdagochtend zijn handtekening onder het huurcontract. Hierin is ook een optie tot koop opgetekend.

De 24-jarige Varela spreekt bij het traditionele voorstelrondje de gebruikelijke teksten: “Ik wil helpen het team kampioen te maken. We kunnen het gat met PSV dichten, want we zijn een heel sterk team. De eerste indruk is precies hoe ik verwachtte: Ajax is een grote club met historie. Het is een eer hier te zijn en ik ben trots om hier te tekenen,” vertelt de goalie op de clubwebsite.

Voor Kostas Lamprou betekent het een stapje terug op de ladder. Hij was ooit derde doelman achter Benjamin van Leer. Toen Van Leer niet kon overtuigen gaf Ajax Lamprou het vertrouwen door hem tweede keeper te maken. Van Leer vertrok vervolgens naar NAC Breda.

Voor de Griekse doelman is het toch vrij pijnlijk allemaal. Hij krijgt alle hoon over zich heen, terwijl hij zichzelf niet naar Amsterdam heeft gehaald en ook anderen zagen in hem een goede optie als tweede keeper. Dat bleek een misvatting waar Lamprou de volle schuld voor lijkt te krijgen.

Varela kan er logischerwijs niet zo veel mee en ontmoette zijn collega al op sportpark De Toekomst. “Lamprou heette mij al welkom en was heel aardig. Onana heb ik nog niet persoonlijk ontmoet, maar is, net als Lamprou, een geweldige keeper.”

De 1 meter 91 lange en rechtsbenige keeper trof Ajax al twee keer in de Champions League en zag van dichtbij de kwaliteiten van zijn nieuwe club. “Ze hebben al jaren de beste jeugdopleiding. Ik vind het ook een eer dat de club eventueel over wil gaan tot koop. Maar ik ga stap voor stap en eerst elke dag hard werken. Ik wil onderdeel worden van dit team. Dat is het belangrijkste.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >