Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar voelt bij spelersgroep honger naar hoofdprijs

Algemeen directeur Edwin van der Sar trok maandag zijn kicksen en keepershandschoenen aan in Orlando. De oud-doelman speelt vandaag een Legends vijf-tegen-vijf toernooi in Universal Studio’s.

08 januari 2019 - 15:31
sar-1200-honger
Van der Sar weet ook dat een club als Ajax veel te lang droog staat. © Pro Shots

In zijn column in De Telegraaf schrijft Van der Sar het mooi te hebben gevonden om weer even onder de lat te staan. Hij vond het leuk om met Andre Onana bezig te zijn en met hem te praten over het keepersvak.
 
Vandaag moet Sar weer aan de bak als hij samen met zijn ploeggenoten Mario Melchiot, Aron Winter, Richard Witschge en de Amerikaanse oud-Ajacied John O’Brien meedoet aan een Legends toernooitje.

Volgens de algemeen directeur is Orlando een uitgelezen plek voor Erik ten Hag om de ploeg voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Het zijn maanden waarin het er daadwerkelijk om gaan spannen. “Met Ajax doen we hier mee aan een interessant toernooi met aansprekende tegenstanders als Sao Paulo en Flamengo,” schrijft Sar.
 
Van der Sar stelt dat hij bij iedereen in de spelersgroep de honger naar een hoofdprijs voelt. “Ik hoop op een goede trainingsweek. Iedereen binnen Ajax beseft dat een club van ons kaliber niet zo lang droog mag staan.”
 
Toch is Amerika natuurlijk niet zomaar gekozen als locatie voor een trainingskamp. “Dat Ajax deze winter in Amerika verblijft, heeft natuurlijk ook te maken met de vestiging van ons kantoor in New York. Het is een bewuste keuze van de club om ook in de Verenigde Staten onze vleugels uit te slaan, precies zoals we eerder in China deden.”
 
Het is volgens Van der Sar een mogelijkheid om de status van de club te vergroten. En om extra inkomsten te genereren natuurlijk. Dat gebeurt onder andere door uit te dragen hoe Ajax talenten opleidt. “Dat is tenslotte iets waar Ajax voor staat en hoe de club op de kaart wordt gezet.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >