Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Uit het niets: Ajax neemt keeper Varela over van Benfica

Ajax heeft een nieuwe keeper aangetrokken. Het gaat om Bruno Varela, die onder contract staat bij Benfica. Het klopt dat Varela tegen Ajax niet in actie kwam, want hij is tweede keeper van de club uit Portugal. Varela moet nog wel medisch gekeurd worden.

26 januari 2019 - 17:26
varelanaarajaxcar
Zie hier Varela in actie namens Setúbal. © Pro Shots

De rekensommetjes werden sinds de domper tegen sc Heerenveen (4-4) met de dag simpeler. Ajax zette in op het aantrekken van een nieuwe tweede doelman, omdat Kostas Lamprou bij diverse optredens liet zien gewoon tekort te komen.

De zoektocht werd opgeschaald toen bleek dat Ajax echt een betere vervanger nodig heeft voor het geval Andre Onana een keertje niet beschikbaar is. Wie zoekt, kan best iets vinden en dat is nu ook gebeurd: de 24-jarige Varela komt naar de Johan Cruijff Arena. De Portugees meet 1,91 meter en is daarmee 13 centimeter langer dan Lamprou.

Er gaan meestal wel wat geruchten vooraf aan een inkomende transfer, maar deze komt uit het niets. Je kunt geen bericht vinden waarin Varela en Ajax aan elkaar worden gelinkt, toch is zijn overgang nu een feit. Althans, als de medische keuring geen problemen oplevert. Het gaat om huur met een optie tot koop.

Varela was vorig jaar eerste keeper van Benfica, maar moet sinds dit seizoen Odisseas Vlachodimos voor zich dulden. Hij verdedigde eerder het doel van Vitória Setúbal en Real Valladolid. Even snel navraag doen leert dat Varela vorig seizoen soms ongelooflijke reddingen in huis had, maar ook wel eens een foutje maakte.

We gaan zien wat het bij Ajax wordt!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >