Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Traoré wil Ajax Cape Town vanuit Amsterdam trots maken

Met Lassina Traoré en Lisandro Magallán staan er in Florida straks twee nieuwe gezichten op het trainingsveld bij Ajax. Traoré heeft er zin in stelde eerder al dat hij keihard aan de slag gaat.

04 januari 2019 - 14:48
traore-reactie-1200
Zou hij dezelfde moves hebben als neef Bertrand? © Ajax Images

Het was wel een beetje gek: Ajax Cape Town maakte eind vorig jaar al bekend dat de overgang van Traoré naar Ajax rond was, maar de berichtgeving werd weer verwijderd.

Toch gaf Traoré toen al een reactie op zijn overgang. “Ik zal Ajax Cape Town nooit vergeten, maar ik verheug me nu zeer op mijn overgang naar Amsterdam.”

Daar moet de bijna achttienjarige spits nog wel even op wachten, want er staat hem eerst een compleet trainingskamp in Florida te wachten, waar hij zich samen met zijn nieuwe ploeggenoten gaat voorbereiden op de tweede seizoenshelft.

De verwachtingen zijn alvast hoog bij de jongeling. “Ik ga keihard aan de slag en hoop zo snel mogelijk onderdeel uit te maken van het eerste elftal. Het is mijn droom om in de Champions League te spelen,” lazen we in het toen al snel verwijderde bericht.

Ook wil Traoré zijn vorige club een dienst bewijzen. “Ik wil Ajax Cape Town trots maken, zodat de club altijd kan zeggen dat het mij als voetballer een duwtje in de rug heeft gegeven. Wie weet zie ik meer van mijn teamgenoten terug in Amsterdam.”

Het neefje van oud-Ajacied Bertrand Traoré zal wel even moeten wennen aan de weersomstandigheden in Nederland, zo bleek vorig jaar al, toen hij zijn zegje deed voor de Ajax ZiggoCam.

“Het is hier anders dan in Kaapstad. Het is koud hier en het leven is anders.” Ook oud Ajaxkeeper en Zuid-Afrikaan Hans Vonk kwam in de korte video aan het woord en stelde dat hij ervan overtuigd is dat Lassina een sensatie wordt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >