Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Traoré scoort bij debuut voor verliezend Jong Ajax

Jong Ajax ging maandagavond in eigen huis met 1-3 onderuit tegen FC Volendam. Er gebeurde echter genoeg in het Noord-Hollandse onderonsje!

29 januari 2019 - 09:07
traore-1200-jong
Traoré komt hoog en kopt fraai diagonaal binnen. © Pro Shots

Michael Reiziger had in de spits een plekje gereserveerd voor nieuwkomer Lassina Traoré. De jonge aanvaller (18) maakte daarmee zijn debuut in het Nederlandse betaald voetbal. Zou hij Keuken Kampioen Divisie al goed kunnen uitspreken?

Hoe dan ook, de Burkinees deed van zich spreken want bij een corner van Teun Bijleveld kwam hij hoog van de grond en kopte de gelijkmaker fraai diagonaal in de verre hoek. Een paar minuten ervoor was de palingclub op voorsprong gekomen door Boy Deul.

Diezelfde Deul scoorde na de gelijkmaker van Traoré nog twee keer voor de Volendammers. Beide keren mocht hij aanleggen vanaf de strafschopstip en wist hij doelman Issam el Maach te verschalken.

De eerste strafschop kreeg Volendam direct na rust toen Sergino Dest zich vergreep aan aanvaller Anthony Berenstein. De Amerikaan trok zijn opponent omver in de zestien en mocht ook gelijk inrukken met een rode kaart.

De tweede penalty werd veroorzaakt door Ryan Gravenberch, al kwam daar de nodige pech bij kijken. De middenvelder kreeg de bal tegen zijn hand aan geschoten en dus mocht Deul voor de tweede keer aanleggen vanaf elf meter. Ook die strafschop ging raak, waarmee Deul met drie treffers de grote man was voor zijn ploeg.

Jong Ajax reist vrijdag af richting Dordrecht waar het tegen de plaatselijke FC mag proberen om de eerste zege van 2019 veilig te stellen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >