Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: A-ploeg of B-ploeg in kwartfinale KNVB-beker?

Wij zijn benieuwd naar wat jij Erik ten Hag adviseert. Zou jij Ajax donderdag in de sterkste opstelling tegen Heerenveen laten starten of laat je spelers aan de kant vanwege de klassieker zondag?

23 januari 2019 - 16:22
ten-hags-elf-beker-1200
Dolberg of Huntelaar...? Ook zo'n keuze! © Ajax Images

Keuzes, keuzes!

Ajax begon een ronde eerder in Kerkrade niet met de sterkste elf en kukelde zowat uit de KNVB-beker. Een penaltyreeks tegen Roda JC moest de beslissing brengen en Ajax trok aan het langste eind. Gelukkig maar.

We hopen dat de kwartfinale tegen Heerenveen minder spannend wordt dan zondag, toen de Friezen liefst vier keer het net vonden (4-4) en Ajax van de koppositie in de eredivisie afhielden.

We kunnen ons voorstellen dat Erik ten Hag zijn manschappen de kans geeft om zich te revancheren en kiest voor een A-ploeg. Wat zou jij doen? Op volle sterkte of geef jij spelers liever rust omdat de beker je niet veel doet?

Je kunt jouw ideale opstelling maken in onze app. Als je deze nog niet hebt, dan moet je ‘m eerst even downloaden. Als je onze app opent en op ‘de tribune’ klikt, dan kun je daarna spelers op de juiste plek zetten. De ideale elf geformeerd? Deel dan jouw opstelling met je vrienden en gebruik de hashtag #tenhagself.

Voordat je begint is het handig om te weten dat Nico Tagliafico in de lappenmand zit. Knieklachten gooien roet in het eten voor de Argentijn. Hij trainde woensdag apart van de groep en gaat donderdag sowieso niet spelen.

Hoe los jij dit gemis op? Daley Sinkgraven speelde zondag nog. Geef jij hem een herkansing of kies je voor wat anders? En wat doe je met de plek onder de lat? Laat jij Kostas Lamprou keepen of kies je voor een jeugdkeeper? Of is Andre Onana fit genoeg om te keepen?

En wat doe je voorin? Laat je Kasper Dolberg staan of stel je Klaas Jan Huntelaar op?

Het is aan jou om aan de wereld te laten zien hoe jij het zou aanpakken donderdag! Wij zijn benieuwd naar jouw opstelling en tactische keuzes.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >