Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag wil vechten voor langer verblijf Neres

Erik ten Hag is niet van plan om mee te werken aan een winters vertrek van David Neres. De Ajaxtrainer wil de spelersgroep bij elkaar houden en ziet de Braziliaan als een belangrijk onderdeel van de selectie.

12 januari 2019 - 16:10

Voor Neres ligt een ongekend hoog bod van het Chinese Guangzhou Evergrande op tafel. Het zou gaan om een slordige 43 miljoen euro. Het leek er zelfs even op dat de komst van Diego Lainez de deur voor Neres had opengezet, maar de Mexicaanse aanvaller koos uiteindelijk voor Betis Sevilla.

Als het aan Ten Hag ligt, dan wordt die open deur dus weer gesloten. "We willen de kern van de groep bij elkaar houden. Neres is daar zeker onderdeel van. Hij is een belangrijke speler voor ons en we hebben hem nodig. Hij mag niet weg,” zegt de oefenmeester stellig tegen VTBL.

Ten Hag is dus niet van plan om Neres zomaar te laten gaan. “We zullen voor hem vechten en hij moet hier blijven. Het is gewoon niet makkelijk om in de winter vervangers te vinden die in de groep passen, er direct staan en een bijdrage kunnen leveren om het doel wat we hebben te realiseren."

Toch weet de Ajaxtrainer ook dat een vertrek van Neres niet volledig is uitgesloten. "Soms komen er processen op gang die niet te stoppen zijn. Bij een transfer zijn meerdere partijen betrokken, waar je niet altijd invloed op hebt.”

Waar een transfer van Neres dus nog onzeker is, heeft Max Wöber Ajax inmiddels definitief verlaten. De verdediger keert de club tussentijds de rug toe en vertrekt naar Sevilla. Ten Hag: "Gezien het perspectief dat hij bij ons had, moesten we het hem gunnen. We hebben goede verdedigers en zijn goed bezet. Als dit dan voorbij komt, dan moet je zo’n jongen dat gunnen."

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >