Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag past speelwijze na dreun in Rotterdam niet aan

Het zal niemand verbazen dat het maandag heeft gedonderd in Amsterdam. Dat kan ook niet anders als je De Kuip verlaat met een 6-2-nederlaag op zak. Erik ten Hag wil terug naar de basis.

29 januari 2019 - 09:48
HAG-1200-FEY
Aan Ten Hag om zijn ploeg weer op het juiste spoor te krijgen. © Pro Shots

De trainer keek bij het eigen clubkanaal terug op de oorwassing die zijn ploeg ontving in Rotterdam en beaamde dat het wel eens gezelliger is geweest op De Toekomst na een speelweekeinde. “De sfeer is natuurlijk slecht en dat moet ook. Iedereen is diep teleurgesteld. Dit hadden we ons niet van deze klassieker voorgesteld.”

Het zijn logische woorden, al klinken ze toch een beetje gek. Je zou denken dat de spelers na de 4-4 thuis tegen Heerenveen wel wakker waren. Toen ging er al van alles mis en spraken de spelers elkaar daar op aan. Uitgerekend tegen Feyenoord leek de ploeg er niks van te hebben geleerd. Hoe kan het dat de bereidheid ontbreekt om met je man mee te lopen en als team te verdedigen?

Ten Hag zag het ook en aan hem de taak om de ploeg weer op het juiste spoor te krijgen. “We verzaakten in onze verdedigende taken. Uiteindelijk wordt het dan los zand, dat kan niet en dat mag niet. We zijn kritisch geweest naar elkaar, er zijn de nodige woorden gevallen. Vandaar uit moet je weer verder gaan.”

Volgens de trainer is er geen reden om de speelwijze overhoop te gooien. Het is meer zaak dat spelers weer doen wat ze voor de winter ook deden. Dat ze simpelweg hun taak uitvoeren en hun afspraken nakomen. Het is eigenlijk van de gekke dat dit niet gebeurt en ook totaal onverklaarbaar. Bayern-uit, om maar wat te noemen, lijkt alweer heel erg lang geleden.

Tegen VVV zal Ajax dan ook teruggaan naar de basis, zoals Ten Hag dat noemt. “Als we dat doen, zijn we een ploeg die heel goed voetbal kan spelen en resultaat kan halen. We hebben laten zien dat we het wel kunnen en dat moeten we zo snel mogelijk weer oppakken. Je ziet ook dat het draadje dun is. We moeten doen wat we moeten doen, wat we kunnen doen en waar we goed in zijn. Dan kunnen we resultaat boeken.”

Het is interessant om te zien hoe de ploeg reageert op de praatsessies die achter de rug zijn. Spelers vertelden elkaar de waarheid, maar zullen ook beseffen dat het publiek zaterdag in de Johan Cruijff Arena met argusogen zal kijken naar de ploeg. En dat is terecht, zeker als je spelers na de winterstop hoort vertellen ‘dat er geen bereidheid was om als team te verdedigen’.

Bij een eventueel fluitconcertje hier en daar valt dus te hopen dat de spelers daar niet gelijk door beledigd zijn.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >