Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag over aanwinsten: ‘Als je bij Ajax speelt moet je leveren’

Erik ten Hag ging voor de wedstrijd tegen Flamengo (2-2) in op vragen over zijn nieuwe spelers en de transferperikelen rondom David Neres en Max Wöber.

11 januari 2019 - 11:18

De trainer verwelkomde in Orlando met Lisandro Magallán en Lassina Traoré twee nieuwe voetballers in zijn selectie. Hij had gehoopt op een derde versterking, maar Diego Lainez koos voor Betis Sevilla.
 
Volgens Ten Hag passen Magallán en Traoré zich vooralsnog makkelijk aan in de groep. “We hebben een groep die spelers makkelijk opneemt, zeker als ze kunnen voetballen. De eerste indruk is uitstekend, maar om nu al over het verdere verloop te praten, is onmogelijk,” aldus de coach bij Ajax TV.

“Je ziet dat ze ongelooflijk graag willen,” vervolgt Ten Hag, die stelt dat het duo de tijd krijgt om zich aan te passen, al voegde hij daar wel een zinnetje aan toe: “Ze krijgen alle tijd, maar je weet ook dat als je bij Ajax speelt je moet leveren. Daarvoor zijn ze hier ook gekomen.”
 
Ten Hag stelt dat het tweetal de concurrentie volop moet aangaan, maar tegelijkertijd heus de tijd krijgt om zich aan te passen aan de clubfilosofie. De kans dat Magallán een concurrent minder krijgt wordt overigens steeds groter.

Max Wöber is namelijk hard op weg naar Sevilla. De Oostenrijker heeft het trainingskamp zelfs al verlaten om de zaken verder te regelen. Een tussentijds vertrek van David Neres naar China zal niet zo’n vaart meer lopen nu Lainez definitief niet naar Amsterdam komt.
 
Ten Hag over de transfergeluiden: “Het zijn voor iedereen spannende weken. Je weet niet wat het gaat brengen. Het blijft onvoorspelbaar. Dit is een goed stel bij elkaar. Halverwege wil je niet te veel mutaties,” gaf hij een boodschap aan de in de Johan Cruijff Arena achtergebleven Marc Overmars.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >