Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag neemt Sinkgraven in bescherming: 'Speelde naar behoren'

Uitgerekend op de dag dat Ajax eindelijk weer eens koploper kon worden, moesten er noodgedwongen wat wijzigingen worden doorgevoerd in de defensie. Was het daarom dat sc Heerenveen vier keer scoorde uit vijf kansen? Erik ten Hag houdt een slag om de arm.

22 januari 2019 - 10:39
sinkheecar
Sinkgraven was zondag nog duidelijk zoekende. © Pro Shots

Daley Sinkgraven was een van de nieuwe gezichten achterin. Hij verving de geblesseerde Nico Tagliafico, die kampte met knieklachten. En ook stond niet Andre Onana, maar Kostas Lamprou op doel. Dat mag bekend zijn.

Net als tegen FC Utrecht zag Sinkgraven er niet goed uit bij minimaal één tegendoelpunt. We hadden sowieso wat moeite om de oude Sinkgraven te spotten. De linksachter van dienst heeft een flinke historie met knieblessures en lijkt nog niet helemaal terug.

“Hij heeft zeker naar behoren gespeeld,” horen we Ten Hag echter opmerken in gesprek met Ajax TV. De trainer neemt zijn pupil in bescherming. “Natuurlijk geldt ook voor hem: als het team 4-4 speelt, gaan er in de afstemming dingen verkeerd.”

“En Daley is natuurlijk niet helemaal nieuw, maar in dit team is hij wel nieuw. De finetuning en afstemming is nu misschien net even anders dan toen-ie nog speelde, daarom moet hij weer even inkomen. De impulsen en prikkels van Daley kunnen we goed gebruiken.”

Overigens viel Sinkgraven ook tijdens Ajax - Heerenveen weer uit, maar we horen er verder niets over. Het zal dus wel kramp zijn geweest.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >