Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag grijpt in en ziet sterkste elftal nu wél van Heerenveen winnen

Erik ten Hag was te spreken over de teamprestatie van zijn ploeg. De trainer toonde zich na de 3-1-zege op sc Heerenveen alleen kritisch over de slotfase waarin nonchalance de overhand had. “Dat is irritant en moet eruit.”

25 januari 2019 - 00:54
hagheebekercar
Ten Hag voert diverse ingrepen door. Het pakt goed uit. © Pro Shots

Nee, veel nieuwe zaken vertelde Ten Hag zijn spelers niet in aanloop naar de tweede wedstrijd tegen de Friezen in vier dagen. “Ik had de bespreking van zondag gekopieerd. Alleen kwam het er toen niet uit, omdat we niet alert waren in het defensieve en het communicatieve.”

“De afstemming was niet goed en we waren slecht in de duels. Dan krijg je de rekening gepresenteerd. Met name na rust liepen we achter de feiten aan. Daarna hadden we de veerkracht, maar lieten we het lopen bij een standaardsituatie,” deelde de trainer met het journaille.

Met een half gewijzigd basiselftal hield Ten Hag in het bekerduel ook rekening met de naderende klassieker in Rotterdam. “Dat speelde zeker in mijn achterhoofd, maar ik wilde tegen Heerenveen wel het sterkste elftal opstellen en per se deze wedstrijd winnen. We probeerden het tactisch zo neer te zetten dat we ze pijn konden doen en daarin hebben we zeker van zondag geleerd.”

Debutant Lisandro Magallan kan wat zijn trainer betreft in De Kuip meteen meespelen. “Ja hoor. Hij is wel wat gewend hè. Ik vind dat Magallan kan terugkijken op een uitstekend debuut. Hij moet positioneel nog wat wennen aan onze speelwijze en zijn medespelers en hoe we zaken neerzetten. Dat leert hij door wedstrijden te spelen.”

Noussair Mazraoui haalde hij na een half uur uit voorzorg naar de kant. “Op dat moment stond het 2-0 en speelden we fantastisch. Nous vervulde zijn rol op het middenveld met Frenkie ongelooflijk goed. Zijn kuiten liepen vol en dan wil ik geen risico nemen met het oog op zondag,” verduidelijkte de trainer.

Terwijl Ten Hag zijn analyse van de wedstrijd gaf, liep Andre Onana achter hem langs naar een interview. Of Ajax nog een tweede keeper gaat halen halverwege het seizoen is sinds de 4-4 tegen hetzelfde Heerenveen de onvermijdelijke vraag. “Zoals ik al zei moeten we als Ajax zijnde altijd scherp zijn. Als je beter kunt krijgen, moet je ervoor gaan. We zijn alert. Als de mogelijkheid er is, zullen we toeslaan.”

De trainer hoopt dat alle transferperikelen in zijn selectie geen negatieve uitwerking hebben op het restant van de competitie. “Dat is inderdaad een aandachtspunt,” vertelde hij. “De uitdaging voor de spelers wordt om de blik gericht te houden op waar het om gaat. Uiteindelijk moet dat resulteren in prijzen. Spelers die weg willen, willen dat neem ik aan ook met een prijs. Dat kan een extra motivatie zijn. Daar moet alle focus en energie naartoe, maar ook daar kan ik maar beperkt invloed op uitoefenen.”

Dat Ajax het na een comfortabele 3-0-ruststand bijna spannend liet worden, irriteerde Ten Hag uitermate. “Dat moet eruit. We hebben in november en december op dat vlak stappen gemaakt en een doelsaldo van min tien ingelopen, omdat we tot het einde toe bleven doorgaan. De eindfase was niet goed en dat moeten we ook niet van elkaar accepteren.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >