Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag beoordeelt optredens Kristensen als 'uitstekend'

Hoe wordt de afwezigheid van Nico Tagliafico opgevangen? Erik ten Hag heeft voor de klassieker diverse opties om uit te kiezen. Rasmus Kristensen rechtsback en dan wat schuiven is een van die mogelijkheden, maar is de Deen hier wel klaar voor?

25 januari 2019 - 16:24
kristensenontwikkelcar
Kristensen lijkt beter te spelen op de vijandelijke helft. © Pro Shots

Het is nu natuurlijk simpel om negatieve aandacht op Kristensen te vestigen, omdat hij sc Heerenveen voorzag van een prima assist bij de 3-1 in het KNVB-bekerduel. Maar dat is niet onze bedoeling. Je kunt hier ook prima tegenover zetten dat de rechtsback de 1-0 voorbereidde.

Toch zit je iets ongemakkelijker op je stoel als Kristensen staat opgesteld in plaats van Mazraoui. De aankoop draagt nu een jaar het shirt van Ajax en stelde bij zijn komst dat hij nog moest ‘leren verdedigen’. Vandaar dat we benieuwd zijn: hoe kijkt Ten Hag naar de ontwikkeling van Kristensen?

“Er zit een negatieve ondertoon in je vraag, vind ik. Het heeft ermee te maken dat Mazraoui zich buitengewoon goed ontwikkelt. Hij vult de rechtsbackpositie heel modern in. Rasmus doet het ook uitstekend, maar krijgt door Mazraoui minder speeltijd dan we hadden mogen verwachten,” aldus Ten Hag tegenover Ajax Life.

“Daardoor is de ontwikkeling van Kristensen ook iets minder, want je moet spelen om jezelf te kunnen ontwikkelen. Maar de keren dat hij speelde, vulde hij het uitstekend in. Ik herinner me een assist uit bij Heerenveen, het ging donderdag ook uitstekend tot vlak voor tijd,” vervolgt de trainer.

Ten Hag is dus tevreden over de rechtsachter en beschouwt zijn aanvallende impulsen als grootste pluspunt. “We maken de 1-0 uit een heel goede actie van Kristensen. Hij doet dat naar tevredenheid. Zijn kracht ligt in het opkomen en geven van goede passes of voorzetten in de eindfase, dat is duidelijk. Hij kan power geven.”

En verdedigend dan, daar moet nog wel iets gebeuren? Het gevoel bekruipt je toch dat Mazraoui er beter in slaagt om een aanvaller te neutraliseren. “Rasmus had in het verdedigende, zeker toen hij er net was, een paar hiaten, maar dat is verbeterd.”

“Wie speelt er nu altijd,” vervolgt Ten Hag met enige irritatie als we meer duidelijkheid verlangen. “Als ik het andersom zou vinden, zou ik toch een andere keuze maken? Dat wil niet zeggen dat Rasmus het slecht doet, integendeel zelfs. Maar ik kies voor de beste. En die opmerking van Rasmus? Die is van een jaar geleden...”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >