Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tagliafico mist ook de klassieker in De Kuip

Een streep door de rekening van Ajax en Erik ten Hag, want Nico Tagliafico gaat ook de wedstrijd van zondag niet halen en mist daarmee de klassieker in De Kuip.

25 januari 2019 - 15:26
nico-1200-fey
Nico mist de klassieker, een lelijke streep door de rekening. © Ajax Images

De Argentijn kwakkelt al een flink poosje met zijn knie, een kwetsuur die hij opliep tijdens de 8-0-zege van Ajax op De Graafschap. Het duurt allemaal langer dan Ten Hag had verwacht.

“Ik had hier geen rekening mee gehouden,” stelde de trainer dan ook tijdens het traditionele perspraatje in aanloop naar een wedstrijd. “Soms vallen dingen tegen en daar moet je mee omgaan.”

De vraag is dus maar weer: hoe het gemis op te vangen? Voor de winterstop loste de trainer het in Utrecht (1-3) nog op met Max Wöber, maar die keuze is weggevallen. Daley Sinkgraven oogde thuis tegen Heerenveen (4-4) vrij kwetsbaar en daarom stond voornaamgenoot Blind in de beker op linksachter.

Dat ging best goed, maar uiteraard kreeg Ten Hag toch de vraag hoe hij de absentie van Tagliafico in Rotterdam gaat oplossen. “Misschien wel met Mazraoui als vervanger,” stelde de trainer. Het is een optie die hij ook al tijdens de Florida Cup uitprobeerde.

Of Mazraoui daadwerkelijk op die plek gaat spelen is afwachten. Desgevraagd liet hij in elk geval weten dat hij ook niet zou schromen om Lisandro Magallán in de basis op te stellen. Dat ging donderdagavond in de beker prima met Blind links achterin.

 “Natuurlijk durf ik dat aan met Magallán. We gaan de dingen eens goed op een rijtje zetten en dan een keuze maken.”

Kortom: we gaan het allemaal wel zien zondag!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >