Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sinkgraven vervanger Tagliafico en vertrokken Wöber?

Tijdens de persconferentie in aanloop naar Heerenveen-thuis vertelde Erik ten Hag dat Nico Tagliafico een knieblessure heeft en zondag niet inzetbaar is. Max Wöber is vertrokken. Wat nu?

18 januari 2019 - 14:40
wober-sinkgraven-1200
Door het vertrek van Wöber en een blessure van Tagliafico, lonkt een basisplaats voor Sinkgraven. © Pro Shots

Ten Hag hoopt dat de Argentijnse linkerverdediger volgende week weer bij de groep kan aansluiten, wanneer Ajax in de beker wederom Heerenveen treft en drie dagen later de klassieker op de stoep staat.

Maar goed, eerst komende zondag. Normaal gesproken zou Ten Hag bij de afwezigheid van Tagliafico wellicht gedacht hebben aan Wöber, maar die zit inmiddels in Spanje. Reden genoeg om de trainer hiernaar te vragen.

Erik, hoe reageerde de spelersgroep op het vertrek van Wöber?
“Max lag heel erg goed in de groep. Ze hadden een prima band met elkaar, dus dan is het altijd een gemis als zo iemand gaat. Maar ze gunnen het hem ook, want hij gaat naar een prachtige competitie en Sevilla is een heel mooie club.”

Wöber was als linkspoot toch erg belangrijk in Kiev, München, Athene en Utrecht. In hoeverre ga je hem missen?
“Hij heeft op belangrijke momenten vaak zijn rol gespeeld, maar het is natuurlijk ook zo dat Daley Sinkgraven weer fit is. Met Lisandro Magallán hebben we nog een centrale verdediger aangetrokken. Dan kijk je naar het totale plaatje en het perspectief voor een speler. Als dan zo’n kans voorbij komt, dan moet je het de speler gunnen.”

Sinkgraven speelt dus zondag?
“Dat zou kunnen, maar dat vertel ik eerst aan mijn spelers. We hebben ook andere opties. We kunnen daar ook met Daley Blind spelen en we speelden daar met Noussair Mazraoui in Amerika en die deed dat uitstekend.”

Ten Hag maakte verder bekend dat de inzetbaarheid van Andre Onana tegen de Friezen onzeker is. De doelman ging vrijdag ziek richting huis. “Hij heeft hoofdpijn en voelde zich niet in staat om te trainen,” vertelde de trainer. “Maar we hebben nog twee dagen en er is alle kans op herstel.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >