Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

RvC-lid Blind sluit vertrek Neres niet helemaal uit

Er zou niemand weggaan, maar toch is Max Wöber naar Sevilla vertrokken. Ook aan David Neres wordt stevig getrokken. Geld lijkt daarbij geen rol te spelen. Er ligt een Chinees bod van liefst 43 miljoen euro op tafel.

14 januari 2019 - 16:00
blind-neres-1200
'Voetbal blijft voetbal,' aldus Blind... Je weet het dus nooit. © Ajax Images

Bij Ziggo Sport kwamen de transferzaken van Ajax ter sprake en dat was interessant omdat Danny Blind het woord voerde. Als lid van de raad van commissarissen van Ajax heeft hij een dikke vinger in de pap, maar benadrukt dat hij de selectie het liefst intact houdt.

“De insteek is altijd geweest, zowel afgelopen zomer als nu in de winter, om de spelers in huis te houden waar je succesvol mee denkt te kunnen zijn,” stelt Blind. “Dat er altijd beweging is op het moment dat je je zo manifesteert als dat Ajax deed in de eerste seizoenshelft, dat is logisch.”

Ajax wilde Diego Lainez deze winter oppikken, maar het Mexicaanse talent koos op het allerlaatste moment voor een contract bij Betis Sevilla. Als het Ajax was gelukt om Lainez te contracteren, dan had Neres vrijwel zeker naar Guangzhou Evergrande vertrokken.

De afgelopen dagen hoorden we Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Edwin van der Sar en Erik ten Hag al benadrukken dat ze de groep bijeen willen houden. Je kunt je voorstellen dat ook binnen de selectie gemor ontstaat als Neres alsnog wordt verkocht.

Blind geeft ook duidelijk aan dat hij de groep bijeen wil houden, maar lijkt de deur richting Guangzhou toch niet volledig dicht te willen slaan.

“Voetbal blijft voetbal, maar de insteek is om niemand te laten gaan van de spelers die je puur nodig hebt als basisspelers en als goede back-up.” Ten Hag benadrukte ook al dat hij Neres keihard nodig heeft de tweede seizoenshelft, al maakte hij van Wöber ook veelvuldig gebruik als de situatie erom vroeg. En die is toch ook echt weg.

Volgens Blind mocht de Oostenrijker toch vertrekken omdat Ajax meer mogelijkheden heeft nu Joël Veltman zijn rentree heeft gemaakt en Lisandro Magallán aan de selectie is toegevoegd.

“Vanuit Ajax is ervoor gekozen om de ploeg eerder te versterken,” zegt Blind daarover. “Dat is met Magallán gebeurd en de bedoeling was dat Lainez daar ook nog bij zou komen. Specifiek in de winter, om zo een langere aanloop te maken naar toch een andere cultuur en systeem.”

Daarna zegt Blind dingen die wij graag horen, maar waarvan we vooral hopen dat het gebeurt: “Op het moment dat je zo’n speler niet kunt halen, moet je zeker geen spelers weg laten gaan, waarvan je denkt dat je ze nodig hebt om succesvol te zijn.”

Toch maakt Blind in zijn verhaal een voorbehoud, want ‘voetbal blijft voetbal’ en ‘de insteek is’. Het klinkt in elk geval niet als: ‘we verkopen David sowieso niet’, al is de kans flink geslonken nu Lainez voor Spanje heeft gekozen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >