Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

RKC wil Frenkie eren door weer te voetballen op echt gras

Zoals je waarschijnlijk al hebt vernomen, krijgt Ajax niet het volledige bedrag gestort waarvoor het Frenkie de Jong heeft verkocht. Ook Willem II en RKC Waalwijk ontvangen een deel van de investering die FC Barcelona bereid is te doen. RKC heeft een mooi plan.

24 januari 2019 - 17:14
frenkierkccar
Hopelijk voetbalt de volgende Frenkie nooit op kunstgras. © Pro Shots

De transfervergoeding voor Frenkie bedraagt in eerste instantie 75 miljoen euro, maar via diverse vrijwel zeker te incasseren bonussen – zo stelt Marc Overmars althans – kan dit bedrag oplopen tot maximaal 86 miljoen euro.

Niet gek voor een speler die voor 1 euro en een legertje huurlingen werd weggeplukt uit Tilburg. Wat, verkocht Willem II zijn Frenkie voor 1 euro aan Ajax? Oh, jazeker. Daar was RKC nog boos over omdat het doorverkoopafspraken dacht te hebben gemaakt.

Ze zijn in Waalwijk gelukkig niet meer zo boos, omdat de voetbaltoekomst van de club voorlopig is veiliggesteld. Er lijkt zelfs wat financiële armslag extra, want er wordt over gerept ook buiten de lijnen iets te doen met het geld dat binnenkomt dankzij Frenkie.

We hebben het hier over een bijdrage van 5,2 miljoen euro, een miljoentje meer dan de huidige begroting van de club. “Dit is een mega-impuls. Iedereen zal met eigen ideeën komen over hoe we dat bedrag nu moeten aanwenden,” stelt directeur Frank van Mosselveld tegenover het Algemeen Dagblad.

Van Mosselveld heeft zelf wel een idee. “Frenkie de Jong is voetbal, RKC staat voor voetbal. Het is mijn ideaal om het kunstgras door een echte grasmat te vervangen. Een mooier bedankje aan De Jong is er niet.”

Als de Waalwijkers dit plan inderdaad uitvoeren, kunnen we maar op één manier reageren: hup RKC, kom snel terug in de eredivisie! Willem II kan zelfs 8,6 miljoen euro tegemoet zien. De Tilburgers hebben nog niets gedeeld over een mogelijke bestemming voor dit bedrag.

Willem II en RKC incasseren hun deel van de transfersom omdat Frenkie actief was in de gezamenlijke jeugdopleiding. De Tilburgers kwamen rond Frenkie’s overstap naar de Johan Cruijff Arena bovendien een doorverkooppercentage overeen met Ajax.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >