Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars blij met dikke streep onder transfer Frenkie

Een soap, zo noemde Marc Overmars het transferspel rond Frenkie de Jong. Normaal gesproken duurt een soap jaren, deze was gelukkig iets sneller afgelopen. Daar is de Ajaxdirecteur blij mee.

24 januari 2019 - 05:30
overmars-frenkie-1200
Overmars kan Frenkie in elk geval genoeg vertellen over Barcelona. © Pro Shots

Nadat Ajax en FC Barcelona de overgang van Frenkie officieel wereldkundig maakten, reageerde Overmars via het clubkanaal op de miljoenendeal. De oud-speler van de Catalanen stelde trots te zijn op de deal, maar was tegelijkertijd opgelucht dat het verhaal voorlopig even klaar is.
 
De reden laat zich raden: Ajax moet namelijk gewoon door. Overmars: “De focus kan nu weer op het winnen van wedstrijden en op kampioen worden. Er wachten belangrijke wedstrijden voor Ajax. Frenkie staat er ook zo in. Hij kan alles goed van zich afzetten en zich nu weer volledig richten op het voetbal.”

“Het is goed dat de soap nu is afgelopen en dat hier een streep achter kan,” vervolgt Overmars die content is met de keuze van Frenkie voor Barcelona, de club waarmee Ajax volgens hem veel heeft, als je kijkt naar speelstijl en geschiedenis.
 
“Ik ben blij dat hij voor Barcelona heeft getekend en ik hoop dat hij het fantastisch doet daar. Dat is uiteindelijk ook goed voor Ajax en het Nederlands voetbal. Het is belangrijk dat hij slaagt.”
 
Overmars denkt dat Frenkie goed kan omgaan met de druk die bij een club als Barcelona komt kijken. “Dat is geen probleem, denk ik. Hij is altijd rustig en sterk in zijn ontwikkeling.”

Overmars steekt – net als Frenkie zelf – niet onder stoelen of banken dat de keuze reuze was als het gaat om clubs die naar de handtekening van de middenvelder hengelden. Frenkie langer in Amsterdam houden was volgens de directeur spelersbeleid geen optie meer.
 
“Het was een proces van maanden, waarin alle topclubs van Europa met zijn management hebben gezeten. Barcelona kwam op het laatste moment vol in de strijd,” aldus Overmars die nog maar eens stelt dat de transfersom vrij zeker oploopt naar 86 miljoen euro. “De bonussen zijn allemaal vrij zeker.”
 
Overmars is logischerwijs blij dat deze soap is afgelopen, maar zal ook weten dat er nog genoeg anderen volgen. Er komt met Matthijs de Ligt ongetwijfeld al snel een vervolg. Het wordt nog druk zat de komende maanden in Amsterdam…

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >