Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Nieuwelingen Magallán en Traoré moeten geduld hebben

Tijdens het trainingskamp in Orlando zijn de ogen logischerwijs gericht op de nieuwelingen Lisandro Magallán en Lassina Traoré. Het tweetal maakt een prima indruk, maar zal geduld moeten hebben.

08 januari 2019 - 19:05
magallan-1200-nieuw
Magallán zal tijdens de Florida Cup zijn officieuze debuut voor Ajax maken. © Pro Shots

De 25-jarige Magallán staat fysiek al gelijk zijn mannetje, maar zal vooral aan de bal nog de nodige stappen moeten maken en zich het Ajaxspel eigen moeten zien te maken. De Argentijn is in tegenstelling tot de pas 17-jarige Traoré al veel gewend, vooral als het gaat om wedstrijddruk en entourage.
 
Magallán speelde regelmatig in een vol La Bombonera en kreeg kort geleden nog zijn portie ‘supportersbeleving’ voor de kiezen tijdens de dubbele ontmoeting met River Plate voor de Copa Libertadores, die in Madrid aan de neus van Magallán en zijn voormalige werkgever Boca Juniors voorbij ging.

Voor de centrale verdediger is het fijn dat landgenoot Nico Tagliafico al totaal geacclimatiseerd is bij Ajax. Daar had de linksback ook onwaarschijnlijk weinig tijd voor nodig, want hij stond er direct en hij was ook hard nodig op zijn positie. De aanwinst gaf al gelijk aan blij te zijn met de aanwezigheid van Tagliafico.
 
Algemeen directeur Edwin van der Sar vertelde in De Telegraaf ook al dat Magallán geholpen wordt door Tagliafico. “Het voelt alsof Nico er al veel langer is, als je ziet hoe hij zich manifesteert. Nico gaat zijn landgenoot natuurlijk helpen. Ze waren samen ook een dag eerder al uit Argentinië naar Florida gereisd.”
 
Magallán zal niet gelijk een basisplek veroveren, gezien de aanwezigheid van Matthijs de Ligt en Daley Blind. Hij zal zich daarom vooral moeten richten op volgend seizoen, want De Ligt gaat Ajax vrijwel zeker verlaten. Het is daarom goed voor Magallán om vast een halfjaar mee te draaien en hij zal zijn minuten ook gerust pakken.
 
Zijn eerste officieuze optreden is tijdens de Florida Cup te verwachten. Ajax speelt wedstrijden tegen de Braziliaanse topclubs Flamengo en Sao Paulo. Van der Sar nam in Orlando alvast de tijd om eens met de nieuwe aankoop te babbelen.

“Lisandro is een open jongen,” vertelt Sar in De Telegraaf. “Hij spreekt Engels, misschien nog niet direct voor de camera, maar een-op-een kan ik prima met hem praten. Hij komt goed over en maakt een fitte indruk.”
 
Van der Sar hoopt dat ook Traoré zijn weg snel zal vinden, al krijgt de aanvaller natuurlijk de tijd om rustig te wennen. “Bij Ajax Capetown heeft hij een goede opleiding gehad,” aldus Sar. “Hij is pas zeventien jaar. Op de laatste dag van ons trainingskamp wordt hij achttien jaar en gaat zijn contract in.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >