Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Midden in virtual reality actie bij rondleiding Johan Cruijff Arena

De Johan Cruijff Arena heeft iets tofs bedacht voor bezoekers die een stadionrondleiding boeken. Zij kunnen het begin van de laatste Ajax - Feyenoord op een bijzondere manier herbeleven!

15 januari 2019 - 08:55
virtual-reality-1200
'Hey Frenkie, succes man!' © Johan Cruijff Arena

Eerder dit seizoen won Ajax in eigen huis overtuigend met 3-0 van Feyenoord. De Johan Cruijff Arena had bij de opkomst van de spelers een speciale 360 graden camera langs de lijn staan. En dat was niet zomaar, zo blijkt nu.

Met die camera is de hele opkomst in een knalvolle Arena gefilmd met als doel er een virtual reality ervaring van te maken. Precies dat is nu gebeurd en het resultaat is behoorlijk gaaf te noemen.

Mensen die een stadiontour boeken krijgen op zeker moment een speciale bril met koptelefoon op en wanen zich plots in een stijf uitverkocht stadion. Een gekke gewaarwording.

Wij van Ajax Life mochten al even ervaren hoe het is om de spelersopkomst bij de klassieker te herbeleven met een virtual reality bril op. Het bleek een bijzondere ervaring!

Je waant je plots langs de zijlijn... Je staat in de Arena en het publiek is in afwachting van de spelers. Je kunt 360 graden om je heen kijken en je hoort het publiek zich opmaken voor een heerlijke wedstrijd. Je kijkt omhoog en tuurt door het open dak.

Dan komen de spelers het veld op. Rechts van je gaan de Ajacieden, links van je de spelers van Feyenoord. Je overweegt een high-five te geven. Hoe langer je de bril op hebt, hoe meer je vergeet dat je er niet echt staat.

Ook de mensen van de televisie lopen vlak voor je langs en wij hadden de neiging om Fox Sports-analist Pierre van Hooijdonk te laten struikelen. Dat gaat natuurlijk niet, maar het geeft maar aan dat het best tof is allemaal.

Leden van SV Ajax krijgen sowieso een leuke korting van 25 procent op een kaartje voor een stadiontour van ongeveer 75 minuten. Deze brengt je uiteraard ook langs andere toffe plekken van het stadion, zoals de kleedkamer, de persruimtes, de dug-out en de gallery of fame, waar de prijzen staan opgesteld.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >