Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Mazraoui: 'Liefde voor het voetbal gaf de doorslag'

Niet eens zo heel lang geleden speelde hij nog op amateurbasis bij Ajax, dus was Noussair Mazraoui (21) een van de grootste verrassingen in 2018. Reden genoeg eens bij te praten met het product uit de eigen jeugdopleiding.

17 januari 2019 - 09:14
NOUS-12001
Mazraoui is inmiddels een vaste waarde onder Ten Hag. © Pro Shots

Dat is dus precies wat we hebben gedaan. Vanuit Florida blikte Mazraoui - speciaal voor onze nieuwe krant - terug op op de bijzondere tijd die achter hem ligt.

"Vorig jaar rond deze tijd moest ik mijn debuut voor Ajax nog maken, dus 2018 was mijn doorbraakjaar," aldus de vrolijke laatbloeier, die inmiddels niet meer is weg te denken uit de basisopstelling van Erik ten Hag. "Het was een fantastisch jaar. Ik heb dingen meegemaakt die ik nooit meer ga vergeten, zoals de doelpunten tegen Bayern en Benfica."

Toch wil hij snel door. "Het is vooral zaak om niet in het verleden te blijven hangen, want het kan altijd nog beter," vertelt de rechtsback, die als jeugdspeler dacht dat hij het eerste elftal misschien nooit zou halen. Hij overwoog zelfs rechten te gaan studeren om vervolgens advocaat te worden. Het liep anders. Waar lag het omslagpunt? Mazraoui vindt het lastig daar een antwoord op te geven.

"Waar het omslagpunt precies lag, kan ik moeilijk aangeven. Ik denk dat mijn liefde voor voetbal de doorslag heeft gegeven. Ik heb elf jaar in de jeugdopleiding van Ajax gezeten en kon het voor mijn gevoel gewoon niet maken om ermee te stoppen, zonder iets bereikt te hebben."

Een mentale kwestie dus. Stoppen mocht simpelweg niet, vond hij zelf. In onze nieuwe krant, die vrijdag op de deurmat van onze leden valt, gaat Mazraoui uitgebreid in op zijn debuutjaar en kijkt hij vooruit op de dingen die komen gaan. "Ik besef me voortdurend dat ik zomaar op de bank terecht kan komen als ik twee wedstrijden achter elkaar dramatisch speel."

Wil jij onze verhalen lezen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan bij SV Ajax. Onze krant Ajax Life is niet te koop in de winkel en wordt alleen verstuurd naar leden van SV Ajax.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >