Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Let op: nieuw en aangescherpt tassenbeleid bij Ajax - Heerenveen

Ajaxsupporters moeten bij Ajax - Heerenveen op zondag 20 januari rekening houden met een aangescherpt tassenbeleid bij het binnengaan van de Johan Cruijff Arena.

16 januari 2019 - 10:40
tassenbeleid-1200
Check deze update even goed om niet voor verrassingen te staan zondag! © De Brouwer

Het is daarom goed even kennis te nemen van onderstaande tekst, zodat je niet tegen vervelende dingen aanloopt als je de Arena in gaat. Te grote tassen mag je namelijk echt niet meer meenemen het stadion in. Wat is er precies aan de hand?

Vanaf zondag mag je maximaal één tas van A4 formaat (30,0 cm x 21,0 cm x 10.0 cm) of kleiner, na controle, meenemen het stadion in. Wel mag je daarbij nog een tasje uit de fanshop meenemen, maar daarover verderop meer.

Je mag in elk geval dus niet langer flinke tassen of goederen groter dan A4-formaat met je meenemen. Hou daar dus rekening mee.

De Johan Cruijff Arena voert dit nieuwe tassenbeleid in om de veiligheid in het stadion te vergroten, maar er is volgens het stadion een bijkomend voordeel. “Onderzoek wijst uit dat het leidt tot kortere wachtrijen bij de poortjes, omdat de tassencontrole minder tijd zal kosten. Supporters zijn daarom sneller binnen,” aldus een woordvoerder tegenover Ajax Life.

Maar ja, wat te doen als je wel een grote tas of iets anders bij je hebt...? Bij de ingangen van het stadion zijn geen faciliteiten aanwezig om tassen in bewaring te nemen. Volgens de Arena staat op het ArenaPark een beperkt aantal lockers. Hier kan tegen betaling een kluisje worden gehuurd. Hier kun je te grote tassen tijdelijk in opslaan.

Toch roept het nieuwe tassenbeleid een aantal vragen op. Op een wedstrijddag gaan er flink wat tassen met merchandise over de toonbank bij de fanshop. Mogen die tassen wel mee het stadion in?

De woordvoerder: “De tassen die op een wedstrijddag worden meegegeven bij aankoop van spullen uit de fanshop zijn kleiner dan A4-formaat en mogen, na controle, gewoon mee naar binnen. Als je daar ook een handtas of iets bij draagt, dan is dat geen probleem.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >