Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Laat Ajax Neres in de winterstop gaan voor vele miljoenen?

Marc Overmars zou de deur gesloten houden voor belangrijke spelers en niemand in de winterstop laten gaan. Er ligt nu echter een bod van dertig miljoen euro op tafel voor David Neres. Wat te doen?

05 januari 2019 - 09:08
neres-1200-weg
Is het tussentijds verkopen van Neres een goed idee...? © Ajax Images

Dit alles lezen we vanmorgen in De Telegraaf. De Chinese topclub Guangzhou Evergrande wil de Braziliaanse Ajaxaanvaller graag oppikken en lijkt bereid om daar flink geld voor uit te trekken. De eenentwintigjarige buitenspeler in kwestie zou best openstaan voor het avontuur. De contracten die je daar als speler kunt tekenen zijn immers niet misselijk.

Volgens de krant is Overmars bereid om mee te denken, al lezen we dat de Chinezen er dan wel zo'n slordige tien miljoen euro bovenop moeten doen. Het is al met al best een lastige afweging. Neres zit dit seizoen relatief vaak op de reservebank, maar is ook vaak belangrijk voor Ajax in de speeltijd die hij wel krijgt.

Ajax moet de tweede seizoenshelft oogsten en je kunt je afvragen of je dan een speler als Neres, die bij Ajax een contract tot de zomer van 2022 heeft, tussentijds moet verkopen. Je weet precies wat je aan de buitenspeler hebt en wat je van hem kunt verwachten. Een van de krachten van dit Ajax is de sterke bezetting op de bank.

Dat is fijn en daar kun je na de winterstop nog wel eens flink profijt van hebben. Als er eens een schorsing of een blessure is, dan is er niet gelijk sprake van paniek. Vaak is het allemaal vrij goed op te vangen.

Mogelijk speelt in de overweging bij Overmars mee dat Ajax dichtbij een overgang is van de achttienjarige Diego Lainez. Kennelijk is er dusdanig veel vertrouwen in het Mexicaanse talent, dat hij Neres al snel kan doen vergeten en dus al een rol van belang kan spelen in de tweede seizoenshelft.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >