Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kogel door de kerk: Wöber vertrekt naar Sevilla FC

Het hing al even in de lucht, maar nu is de kogel dan ook echt door de kerk. Maximilian Wöber keert Ajax tussentijds de rug toe en vertrekt naar de Primera Division.

11 januari 2019 - 21:21
wober-1200
Verovert der Max in Spanje wel een basisplaats? © Pro Shots

De nog altijd pas twintigjarige linkspoot tekent bij de huidige nummer drie van Spanje en dat levert Ajax een transfersom op van 10,5 miljoen euro. Dit bedrag kan nog oplopen naar 11 miljoen euro.

De Oostenrijkse international verhuist daarmee per direct naar het prachtige Estadio Amón Sánchez Pizjuán, waar hij hoopt wel een basisplek te kunnen veroveren. Een aardige uitdaging toch ook.

Wöber is geen onbetwiste basisspeler geworden in Amsterdam en er is ook geen aanleiding te denken dat hij dat op korte termijn zal worden. Toch was de verdediger dit seizoen al op meerdere momenten belangrijk.

Op momenten dat het nodig was stond Wöber er in belangrijke uitwedstrijden in Kiev, München, Athene en Utrecht. In Kiev en Utrecht stond hij op de linksbackpositie en verving hij Nico Tagliafico. In de Domstad koos Ten Hag voor de snelheid van Wöber op die positie tegenover de pijlsnelle Gyrano Kerk.

Ajax contracteerde Wöber in de zomer van 2017 en nam de verdediger destijds over van Rapid Wien. Wöber had in Amsterdam nog een contract tot en met 30 juni 2021. In totaal speelde hij 39 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en kwam daarin één keer tot scoren.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >