Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax fors onderuit op bezoek bij RKC Waalwijk

Jong Ajax beleefde tijdens de tweede competitiewedstrijd na de winterstop een nogal pijnlijke avond. De beloften gingen met maar liefst 4-1 onderuit op bezoek bij RKC Waalwijk. Ajaxkeeper Issam El Maach maakte zijn debuut in het betaald voetbal, maar zal daar niet veel plezier aan hebben beleefd.

19 januari 2019 - 10:53
JongAjaxRKC1
El Maach kreeg tijdens zijn debuut vier tegengoals om zijn oren. © Pro Shots

Jong Ajax kon tegen RKC weer beschikken over de gebruikelijke namen. Tegen de leeftijdsgenoten van PSV moest Michael Reiziger nog flink wat veranderingen doorvoeren, maar in Waalwijk stonden de vaste basisklanten weer op het veld.

Toch keek Jong Ajax na zo’n twintig minuten voetballen tegen een achterstand aan. Een aanval van de beloften strandde nadat Jurgen Ekkelenkamp naar de grond ging en daar wist RKC optimaal van te profiteren. De thuisploeg schakelde razendsnel om en Sylla Sow drukte uiteindelijk af.

Vanaf dat moment werd het eigenlijk alleen maar erger en erger voor Jong Ajax. De beloften leken de controle even helemaal kwijt en kregen in een kwartier tijd drie tegengoals om de oren. RKC dompelde de Amsterdammers dankzij goals van Sow, Anas Tahiri en Stijn Spierings nog voor rust in rouw.

In de tweede helft kreeg Jong Ajax wat kleine kansjes, maar echt heel gevaarlijk werden de beloften niet. Sven Botman wist nog wel wel de eretreffer binnen te koppen, maar meer dan een pleister op de wonden was het niet.

Jong Ajax bezet momenteel de achtste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Volgende week maandag spelen de Amsterdammers een thuiswedstrijd tegen FC Volendam.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >