Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Johnsen ondanks verhuur tevreden over Amsterdamse periode

Dennis Johnsen (20) voetbalt de rest van het seizoen in het Abe Lenstra Stadion. In Amsterdam zat de aanvaller op een dood spoor. Logisch dat hij de uitgestoken hand van zijn oud-werkgever beetpakt.

30 januari 2019 - 15:52
johnsen-reactie-1200
Laat Johnsen in Friesland zien wat hij kan in de eredivisie? © Pro Shots

Voor alle partijen kan de overgang een goede zaak zijn. Heerenveen heeft zijn vervanger voor de vertrokken Arber Zeneli binnen, Johnsen kan eindelijk vlieguren maken in de eredivisie en Ajax hoopt er een betere speler door terug te krijgen.

Dat laatste is overigens geen zekerheidje, want de Friese club bedong een optie tot koop op de rappe en technisch vaardige buitenspeler. Veel tijd zal Johnsen niet nodig hebben om zich aan te passen en dat is een voordeel. “Ik ken de club en de speelwijze. Ik denk dat ik me hier sneller kan aanpassen dan bij een andere, voor mij onbekende club,” stelt Johnsen op de clubwebsite van Heerenveen.

In de plannen van Erik ten Hag kwam Johnsen niet voor en ook Michael Reiziger stelde hem de laatste tijd vaker niet op dan wel. Dan weet je hoe laat het is, al begon de tijd te dringen. De transferwindow sluit immers donderdag, dus het moest voor die tijd nog wel even gebeuren.

Johnsen is ondanks de verhuur aan Heerenveen tevreden over zijn periode in Amsterdam. “Ik had natuurlijk wel vaker in het eerste willen spelen, maar van trainen met goede spelers als Ziyech en Tadic word je beter. Ik ben gegroeid als voetballer.”

Bij Heerenveen hoopt Johnsen te kunnen laten zien wat hij in zijn mars heeft als hij een langere reeks aan wedstrijden kan spelen op een hoger niveau. “De concurrentie bij Ajax is groot. Er zijn veel vleugelspelers en ik moet spelen om beter te worden. Dat vonden ze bij Ajax ook. Bij Heerenveen moet en wil ik aantonen dat ik het niveau van de eredivisie aankan.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >