Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Het is rond: Frenkie kiest definitief voor FC Barcelona

Vele Spaanse sportpagina’s stonden er al maanden vol mee, maar nu is de kogel dan ook écht door de kerk: Frenkie de Jong speelt vanaf komend seizoen voor FC Barcelona.

23 januari 2019 - 18:03
Frenkie-1200-verkoop
Frenkie maakt het lopende seizoen af bij Ajax om zich daarna voor te stellen aan Messi. © De Brouwer

FC Barcelona maakte de transfer zojuist wereldkundig via twitter. Ajax ontvangt een transfersom van 75 miljoen euro, die op basis van variabelen kan oplopen tot maximaal 86 miljoen euro. De speler tekende een contract bij Barca tot de zomer van 2024.

Frenkie stond woensdag - alsof er helemaal niks aan de hand was - gewoon op het waterkoude trainingsveld van sportpark De Toekomst. Terwijl hij zijn oefeningen afwerkte, spraken allerlei belangrijke mensen over zijn nabije sportieve toekomst. Persoonlijk was hij al rond met Barca en na de middagtraining liet hij zich al door wat mensen feliciteren.

Vertegenwoordigers van de Catalaanse club vlogen woensdag naar Amsterdam om de toptransfer definitief af te ronden. Zij slaagden in die opgave en daarmee komt in elk geval een einde aan de ongekend lange stroom aan geruchten rondom de 21-jarige middenvelder.

Want welke club wilde de Ajacied nou niet hebben? Eerder leek een deal met Paris Saint-Germain al beklonken, maar daar ging dus een dikke streep door. Ook Manchester City werd vaak genoemd. Frenkie kiest echter echter definitief voor Camp Nou, waar Barcelona komende jaren aan een nieuw team gaat bouwen.

Er is nu eindelijk duidelijkheid. Dat is voor iedereen goed, niet in de laatste plaats voor Ajax en Frenkie zelf. Het vizier kan nu vol op de sportieve aspiraties van Ajax, al zal het transferspel rond andere Ajacieden ook heus nog wel op gang komen...

Ajax nam Frenkie op 25 augustus 2015 over van Willem II. In Amsterdam tekende hij een contract tot de zomer van 2019. Op 22 december 2017 werd dat contact opengebroken en verlengd tot de zomer van 2022. Tot dusver speelde hij namens Ajax in totaal 42 wedstrijden in de eredivisie. In Europees verband zagen we Frenkie 21 keer in het shirt van Ajax.

Zijn contract wordt nu dus afgekocht. We kunnen in de Arena nog een half seizoen volop genieten van Frenkie en laten we dat vooral maar doen. Hopelijk verlaat de middenvelder de Johan Cruijff Arena met een mooie prijs op zak. Of meerdere prijzen, dat mag ook.

In Tilburg en Waalwijk zijn ze vast ook content met de transfer van hun voormalige pupil, want Willem II en RKC delen mee in de transfersom, omdat ze in het verleden zo slim waren om doorverkooppercentages te bedingen. De Tricolores kunnen rekenen op zo’n zes miljoen euro en RKC op vier miljoen. Dat is natuurlijk best lekker allemaal.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >