Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heerenveen wil donderdag weer stunten in Arena

We zijn nog steeds een beetje beduusd van de 4-4 van zondag. Toch moet de knop om, want dezelfde opponent staat donderdag weer aan de aftrap. Wil Ajax de halve finale van de KNVB-beker halen, dan zal het echt beter moeten.

23 januari 2019 - 13:50
heerenveen-beker-1200
Kan de Ajaxdefensie Sam Lammers dit keer wel afstoppen? © Ajax Images

In Friesland genoten ze de eerste dagen van de week nog wel even na van het gelijkspel in Amsterdam, maar inmiddels is ook daar het vizier vol gericht op de tweede krachtmeting in de Johan Cruijff Arena binnen een week tijd.

Trainer Jan Olde Riekerink kijkt op de clubwebsite vooruit op het bekertreffen en laat zich niet in de kaarten kijken over de tactiek. Wordt deze hetzelfde als in de eredivisie of pakt de coach het anders aan?

“De beker is niet hetzelfde als de competitie,” stelt Olde Riekerink. “In de beker gaat het om winnen of verliezen. Er moet een winnaar komen. In een competitieduel gaat het om een serie van wedstrijden, waarin ook het proces waar we mee bezig zijn, belangrijk is.”

De trainer wil er maar mee zeggen dat het niet belangrijk is hoe zijn ploeg de eventuele halve finale haalt, als het maar gebeurt. De uitvoering van het spel is ondergeschikt aan het uiteindelijke resultaat. “De halve finale ligt binnen handbereik. Daar gaan we voor.”

De Friezen weten na zondag in elk geval dat ze verre van kansloos zijn in Amsterdam, zeker als het gaat om het maken van doelpunten.

Toch is Olde Riekerink van mening dat zijn ploeg aanvallend beter moet kunnen. “In de omschakeling moet het beter dan we zondag voor rust lieten zien. In de tweede helft werden de ruimtes beter benut en waren we bij vlagen heel gevaarlijk.”

Bij vlagen, zegt de trainer. Voor elke supporter van Ajax voelt dat toch even anders. Het gevoel overheerst nog altijd alsof de aanvallers van Heerenveen zonder al te veel moeite door de Ajaxdefensie heen liepen en alle ruimte hadden om op het doel van Kostas Lamprou af te werken.

Het is afwachten welke elf namen Erik ten Hag donderdagavond het veld opstuurt. De trainer was zondag pisnijdig en wie weet laat hij dezelfde spelers orde op zaken stellen. We zijn benieuwd naar de afwegingen die de trainer van Ajax gaat maken.

Olde Riekerink verwacht ondanks de Amsterdamse frustraties geen wezenlijk ander Ajax dat vol revanchegevoelens aan de wedstrijd zal beginnen. “Zij willen net als wij graag de beker winnen en zullen er voor gaan. De wedstrijd van zondag is geweest, dit duel staat op zich.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >