Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geldboete Ajax en Europese schorsing Wöber

Weten jullie nog hoe Max Wöber Bayern-middenvelder Leon Goretzka hard ondersteboven tackelde in de Johan Cruijff Arena? Dat leverde de Oostenrijker rood op, maar nu ook een straf van de Uefa.

11 januari 2019 - 12:07
wober-rood-1200
Der Max heeft al snel spijt van zijn overtreding, maar moet toch vertrekken. © Pro Shots

Wöber kreeg direct na zijn wilde charge al de rode kaart voorgeschoteld in de thuiswedstrijd met de Duitsers, die in 3-3 eindigde. Er was geen discussie over mogelijk: dit was een terechte straf.

Ook Thomas Müller kreeg in die pot een rode prent na een dwaze karate overtreding op Nico Tagliafico, waarbij hij zowat hoofd en romp van elkaar scheidde.
 
Maar goed, terug naar Wöber: de tuchtcommissie van de Uefa schorst de Ajaxverdediger dus voor twee wedstrijden in Europees verband.
 
Of Ajax veel last van die schorsing gaat hebben is nog maar de vraag, aangezien Wöber hard op weg is richting de uitgang. Een tussentijdse transfer naar Sevilla, de huidige nummer drie van Spanje, is zeer dichtbij.
 
Ajax kreeg van de Europese voetbalbond overigens ook een boete van 20.000 euro. In hetzelfde duel werden bij een hoekvlag voorwerpen op het veld gegooid door Ajaxsupporters. De club mag nu opdraaien voor het slechte gedrag van een paar lieden die hun emoties niet de baas waren...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >