Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Frenkie eenentwintigste Nederlandse speler bij Barcelona

De kogel is door de kerk. Of door de Sagrada Familia, zo je wilt. Feit is dat Frenkie de Jong komend seizoen in Camp Nou speelt. Wie gingen hem allemaal voor?

23 januari 2019 - 18:33
overmars-barca-1200
Overmars kan Frenkie alles vertellen over Barcelona. © Pro Shots

Bij Frenkie's transfer passen alleen maar felicitaties. Het is een geweldige stap voor de 21-jarige middenvelder. Hij wordt ploeggenoot van Lionel Messi en wie weet wordt hij één van de pijlers van het nieuw te bouwen FC Barcelona. Hopelijk sluit hij zijn loopbaan bij Ajax af met een prijs. Of meerdere prijzen.

Veel Nederlanders gingen Frenkie voor richting Barca. Veel Ajacieden ook vooral. Frenkie wordt de eenentwintigste Nederlander in dienst van de Catalanen. Drieëntwintig zelfs als we de speelsters Lieke Martens en Stefanie van der Gragt meetellen.

Johan Cruijff, Johan Neeskens, Frank de Boer en Jasper Cillessen zijn een paar van de namen die direct vanuit Amsterdam naar Barcelona gingen. Anderen deden dat via een omweg. Denk maar aan Patrick Kluivert of Michael Reiziger (beiden via AC Milan).

Om het lijstje met Nederlanders die Frenkie voorgingen compleet te maken: Ronald Koeman, Danny Muller, Richard Witschge, Ruud Hesp, Jordi Cruijff, Philip Cocu, Ronald de Boer, Boudewijn Zenden, Edgar Davids, Giovanni van Bronkhorst, Winston Bogarde, Mark van Bommel, Ibrahim Afellay en Marc Overmars, onze huidige directeur spelerszaken.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >