Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Extra klassieker in het bekertoernooi, uiteraard in De Kuip

Een dag voor de klassieker is er een extra klassieker geboren. Het stond natuurlijk al in de sterren geschreven, er moesten alleen nog eventjes wat balletjes open gedraaid worden. Dat is nu gebeurd. Om de KNVB-bekerfinale te halen, moet Ajax afrekenen met Feyenoord.

26 januari 2019 - 22:27
knvblotingcar
Een nieuwe klassieker, een nieuwe kans op uitfans? © De Brouwer

Al sinds Ajax en Feyenoord zich kwalificeerden voor de halve finales, weten hele volksstammen zeker dat de twee aartsrivalen elkaar treffen. En natuurlijk wordt de klassieker gespeeld in Rotterdam, want Feyenoord heeft al enige tijd een abonnement op thuisduels in de beker.

De volgende editie van Feyenoord - Ajax wordt woensdag 27 februari gespeeld. Er moet meestal gezocht worden naar een geschikte speeldatum, maar nu niet. Ajax komt de zaterdag erna namelijk alweer in actie, omdat aansluitend midweeks de return tegen Real Madrid op het programma staat. Daardoor valt alles nu gemakkelijk in te vullen.

Ajax haalde de bekerfinale voor het laatst in 2014 en de laatste bekerwinst dateert zelfs van nog vier jaar eerder. Het wordt een pittig klusje om de bekerfinale eindelijk weer eens te halen. Althans, dit was de zwaarst mogelijke loting.

Feyenoord kan vaak iets extra's in het bekertoernooi en wist de laatste klassieker in bekerverband nog in winst om te zetten. Het werd in oktober 2015 1-0 na een eigen doelpunt van Joël Veltman in blessuretijd.

We gaan 27 februari meemaken of Ajax deze klip weet te omzeilen. Tot die tijd en misschien ook wel daarna vliegen de complotten over tafel.

En nu? Op naar zondag 14.30 uur!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >