Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Feyenoord – Ajax

De Klassieker staat zondagmiddag weer op het programma. De wedstrijd tegen Feyenoord zal ongetwijfeld veel strijd met zich meebrengen en er zal koste wat het kost gewonnen moeten worden. Daarom hier drie dingen die je moet weten over Feyenoord – Ajax.

26 januari 2019 - 17:24
Copyright-ProShots-25785641
Eerder dit seizoen eindigde de Klassieker in een simpele 3-0 overwinning voor Ajax. © Pro Shots

Tagliafico mist ook Klassieker
Wederom een flinke streep door de rekening van Erik ten Hag, want Nico Tagliafico gaat ook de Klassieker in De Kuip missen. De Argentijn kampt al enige tijd met een knieblessure en moest daardoor ook al de ontmoetingen met Heerenveen aan zich voorbij laten gaan.

De vraag die dan logischerwijs weer wordt gesteld: hoe het gemis op te vangen? Daley Sinkgraven stond tijdens de eredivisiewedstrijd tegen Heerenveen op linksachter, maar oogde vrij kwetsbaar. In het bekerpotje koos Ten Hag daarom voor Daley Blind.

De trainer liet tijdens de wekelijkse persbabbel weten dat Lisandro Magallán ook een optie is. Dat ging in de beker prima met Blind op linksback. De nieuwkomer is met zijn ervaringen tijdens de Argentijnse Superclásico qua entourage wel wat gewend, dus die krijg je niet zomaar gek tijdens de Klassieker.

Zelfs Noussair Mazraoui zou links achterin kunnen spelen. Het is een optie die Ten Hag ook al tijdens de Florida Cup uitprobeerde. Kortom, we zijn benieuwd welke elf namen zondag op het wedstrijdformulier worden genoteerd!

Schöne kan record verbeteren
Lasse Schöne is momenteel al elf wedstrijden ongeslagen tegen Feyenoord en daarmee een recordhouder in de Klassieker. De Deen is de speler die de meeste Klassiekers speelde in de eredivisie zonder ooit te verliezen. Schöne won in elf onderlinge potjes tegen de aartsvijand zeven keer en speelde vier keer gelijk.

Dat record kan hij zondagmiddag dus gaan verbeteren. Als Ajax zondag minimaal een punt pakt in De Kuip, dan komt de Deen op twaalf ongeslagen Klassiekers te staan. Joël Veltman volgt met negen duels.

De cijfers van Giovanni van Bronckhorst bieden daarentegen weinig hoop. Hij won geen van zijn laatste zes Klassiekers en is daarmee de Feyenoordtrainer die de meeste onderlinge ontmoetingen in de eredivisie meemaakte zonder ooit te winnen. Als speler won Van Bronckhorst ook nog nooit van Ajax in de eredivisie.

Frenkie mag Van Bronckhorst na Klassieker om advies vragen
Het hoge woord is eruit: Frenkie de Jong verkast komende zomer naar FC Barcelona. Van Bronckhorst speelde tussen 2003 en 2007 voor de Catalanen en kent de club dus als geen ander. Als Frenkie tips wil hebben over Barca, dan mag hij die best aan de Feyenoordtrainer vragen. “Maar dan wel pas na zondag,” aldus een lachende Van Bronckhorst tijdens de persconferentie van Feyenoord.

“Hij is een hele goede speler en groot talent. Hij komt bij een warme club terecht en ik denk dat Frenkie daar een heel mooie tijd tegemoet gaat,” sluit Van Bronckhorst af.

Feyenoord en Ajax trappen zondagmiddag om 14.30 uur af in De Kuip.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >