Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax – sc Heerenveen

Eindelijk, de competitie gaat weer van start! Ajax hervat zondag de titelstrijd tegen sc Heerenveen en om het seizoen een goed vervolg te geven, moet er worden gewonnen. Daarom drie dingen die je moet weten over Ajax – Heerenveen.

19 januari 2019 - 12:49
AjaxHeerenveen
Ajax won mede door een prachtgoal van Schöne eerder dit seizoen met 4-0 van Heerenveen. © Pro Shots

Ajax zonder Tagliafico
Ajax moet het tegen Heerenveen doen zonder Nico Tagliafico. De Argentijn heeft te veel last van zijn knieblessure die hem tijdens de uitwedstrijd tegen FC Utrecht ook al aan de kant hield. Het is een flinke streep door de rekening, want de linksback was de afgelopen weken lekker op dreef.

Erik ten Hag hoopt dat de Argentijnse verdediger volgende week weer bij de groep kan aansluiten. Ajax treft dan in de beker wederom Heerenveen en drie dagen later staat de klassieker op het programma.

Normaal gesproken zou Max Wöber de meest voor de hand liggende vervanger zijn, maar door zijn transfer naar Sevilla lonkt nu een basisplaats voor de van een blessure teruggekeerde Daley Sinkgraven. Een andere optie is om aanwinst Lisandro Magallán centraal achterin te zetten, waardoor Daley Blind naar de linksbackpositie zou verhuizen.

Ajax kent goede reeks tegen Heerenveen
Ajax heeft tegen geen enkele andere eredivisieploeg een langere reeks van overwinningen dan tegen Heerenveen. Sinds augustus 2013 won Ajax alle tien de onderlinge competitiewedstrijden tegen de Friezen. Voor Heerenveen betekenen de tien opeenvolgende nederlagen tegen Ajax een negatief clubrecord.

De laatste keer dat Ajax in eigen huis van Heerenveen verloor, was in januari 2009. Die wedstrijd eindige in een 1-0 overwinning voor de Friezen. Danijel Pranjić scoorde namens Heereveen en dat betekende ook gelijk de laatste keer dat Ajax in de maand januari een tegentreffer te verwerken kreeg in eigen huis.

Geen treinen, koude tempraturen en nieuw tassenbeleid
Als je zondag koers zet richting de Johan Cruijff Arena, is het belangrijk om rekening te houden met de volgende zaken. Allereerst rijden er zondag geen treinen van en naar Schiphol. Je kunt vanaf Schiphol gebruik maken van pendelbussen naar Sloterdijk en Leiden. Mocht je uit de richting van Leiden, Den Haag of Rotterdam komen, dan kun je het beste reizen via Utrecht of Amsterdam Centraal.

Daarnaast is het belangrijk om je warm aan te kleden. De tempratuur schommelt zondag rond het vriespunt en dus is het geen overbodige luxe om goed gemutst naar de Arena te komen. Ook wordt er aangeraden om warme dranken te nuttigen, het gebruik van alcohol te matigen en regelmatig in beweging te blijven.

Als laatste is het handig om rekening te houden met het nieuwe tassenbeleid van de Arena. Tassen die groter zijn dan A4 formaat (30,0 cm x 21,0 cm x 10.0 cm) mogen vanaf zondag niet meer worden meegenomen het stadion in.

Ajax en Heerenveen trappen zondagmiddag om 16.45 uur af in de Johan Cruijff Arena.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >