Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Wit wil niet verhuurd worden: 'Je komt bijna nooit meer terug'

17 januari 2019 - 11:19

There was an error loading the image

Het grappige is dat De Wit dit seizoen meer minuten maakte in de Champions League dan in de eredivisie, al houdt het in beide gevallen niet echt over: 23 speelminuten om 15. Dit werpt vanzelf de vraag op of de middenvelder elders niet beter af is.

Het antwoord op die vraag ligt misschien iets minder voor de hand dan je zou denken en voor het perspectief van De Wit op de hele zaak valt iets te zeggen. Hoe denkt hij over een mogelijke verhuurperiode? Dat vertelt hij aan Elf Voetbal.

“Waarom zou ik verhuurd willen worden als ik iedere dag met de allerbeste voetballers train, minuten krijg en mijn wedstrijdjes en goaltjes met Jong Ajax meepik? Er zijn wel uitzonderingen, maar de meeste spelers die worden verhuurd, komen nooit meer terug.”

De Wit wijst erop dat Daley Blind het beste recente voorbeeld is. En het is toch echt al een tijdje terug dat Blind op huurbasis voor FC Groningen uitkwam. Vier schalen en een transfer naar Manchester United om precies te zijn. De Wit heeft dus een punt.

De 21-jarige De Wit, niet de meest verfijnde voetballer maar wel iemand die de beuk erin gooit als het nodig is, weet dat er misschien maar weinig hoeft te gebeuren voordat hij wel een serieuze kans krijgt in het eerste elftal. “Ik ken mijn plek, al weet ik ook dat er soms tussen mij en de basis maar één speler zit.”

Je weet nooit hoe het loopt. Wie had bijvoorbeeld gedacht dat De Wit mocht invallen die avond waarop Ajax tegen Bayern München een geweldige wedstrijd speelde en gewoon drie punten mee terug naar Amsterdam had moeten nemen?

“Een wedstrijd spelen in de Champions League, uit tegen Bayern nog wel, is gewoon fantastisch. Het was nog geen gelopen koers hè. Het stond 1-1, de spanning stond er vol op. Er was nog een hoop om voor te spelen in de laatste twintig minuten. De sfeer, de spanning, de adrenaline. Ik heb ervan genoten.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >